Sjögren till Norge – LFC-kaptenen: "En chock"

LFC:s lagkapten Magdalena Eriksson beklagar att Martin Sjögren lämnar mästarklubben. "Beskedet kom som en chock", säger Eriksson.

19 december 2016 12:10

Spelarna nåddes av nyheten under förmiddagen.

– Vi fick informationen samtidigt som alla andra, så jag visste ingenting innan. Men jag förstår att Martin tar chansen. Jag tror att han hoppades på att bli svensk förbundskapten, men när inte det blev något med det så kom den här chansen och han var säkert sugen på en ny utmaning, säger landslagsspelaren Magdalena Eriksson.

Även om hon beklagar att Sjögren lämnar för det norska landslaget, ser LFC-kaptenen ändå positivt på klubbens 2017.

– Martin är en fantastisk tränare och har gjort mycket för oss, men efter fyra år kanske vi också behöver en ny röst och en ny utmaning. Jag litar fullständigt på Maria (Hagström, klubbdirektören) i hennes arbete att hitta en bra ersättare.

Vem vill du se som ny tränare i LFC?

– Oj, det har jag inte hunnit att tänka på. Jag vet faktiskt inte, men jag ser gärna någon tränare som är taktisk driven, precis som Martin är. Inte en tränare som bara säger att vi ska gå ut och kämpa, utan någon som också får oss spelare att reflektera över taktiken och hur vi ska spela.

Yvonne Ekroth, Djurgårdens förra tränare, är ett namn som det säkert kommer att spekuleras i. Vad vet du om henne?

– Jag har inte haft henne som tränare förut, men vet att hon är skolad i förbundet och säkert har en bra grund att stå på.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus