PSG räknar med hårt motstånd

I Kharkiv var det Linköpings FC som flög in som det efterlängtade storlaget. Nu blir det ombytta roller när LFC står som värd för laget från Paris största idrottsklubb PSG.

16 oktober 2018 19:30

Ett par timmars flygresa och sedan landade ett fokuserat PSG på Linköpings arena för tisdagskvällens matchförberedande träning.

Det är första gången som tränaren Olivier Echouafni, den förre storspelaren i Olympique Marseille och Nice, besöker Linköping och nu ska han coacha fram sitt PSG-lag till ytterligare ett avancemang i Champions league.

– Det är en speciell match. Det är Champions league och vi möter ett svårspelat lag som är topp tre i Sverige tillsammans med Piteå och Rosengård, säger Echouafni.

PSG har några framgångar i CL de senaste åren. Klubben var i final både 2015 och 2017, men förlorade båda gångerna.

Nu har spelaromsättningen varit stor, men årets säsong har ändå börjat bra. Parislaget slog enkelt ut S:t Pölten, Österrike, i sextondelsfinalen och i franska ligan ligger laget tvåa efter Lyon. Fem segrar och en oavgjord på sex matcher och 19–3 i målskillnad.

Senast mot Metz vann PSG med 3–1 efter tre mål av Marie-Antoinette Katoto.

PSG har en stor trupp och fem spelare är inte med i Linköping, men Olivier Echouafni ser ändå ett "ordinarie" lag på plats. Glödheta Katoto är exempelvis med och lär bli det största orosmomentet för LFC:s unga målvakt Julia Nyström.

Vilka spelare ska ni se upp med i Linköping?

– Nummer nio (Lina Hurtig) och nummer 18 (Kosovare Asllani). Men hela laget är bra.

Vilket resultat är ni nöjda med i första matchen?

– Det beror helt på hur matchern blir och utvecklar sig. Det kan jag inte säga nu, säger PSG-tränaren.

Svenska Emma Berglund är tillbaka i PSG, men startar troligen på bänken. Hanna Glas lär däremot starta i backlinjen.

Glas, Sundsvallstjejen som via Sunnanå, Umeå och Eskilstuna nu startat ett proffsäventyr utomlands i Paris, mötte LFC fyra gånger redan första halvåret i Eskilstuna. Hon vet vad hon möter, även om LFC har bytt friskt i både spelartrupp och ledarstab under säsongen.

– Asllani har en nyckelroll, menar Hanna Glas som tycker att PSG spelat allt bättre i höst.

– Vi har fått bra resultat med oss. Det börjar komma, säger hon.

LFC:s tränare Olof Unogård tycker inte att PSG har de världsstjärnor som laget hade för några år sedan, men nämner ändå med stor respekt spelare som Katoto i anfallet och kinesiskan Wang på mittfältet.

– Kollektivt är vi långt ifrån avskräckta. Det gäller att vi inte har för stor respekt för dem. Vi har stor chans och är optimistiska, säger Olof Unogård inför åttondelsfinalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius