Piteå startade matchen med en hög press och det var ett chockat LFC som syntes på planen. Redan i den femte minuten tryckte Piteås Josefin Johansson in 0–1. Det var ett skott som smekte ribban rakt upp i det vänstra krysset och var otagbart för LFC:s målvakt Cajsa Andersson. Piteå byggde upp ett starkt självförtroende och redan tre minuter senare stod det 0–2. Andersson i målet räddade först skottet från Piteås Hanna Pettersson, men fick inte grepp om bollen som rullade långsamt in i mål. Hemmalaget fortsatte sedan första halvlek med att hamna fel i pressen och flera kommunikationsmissar syntes. Trots att spelare som Tove Almqvist och Claudia Neto gör det bra, var det ett förvirrat hemmalag överlag. Linköping hade två klara lägen med öppet mål där Lina Hurtig bränner båda samtidigt som KosovareAsllani gör det svårt både för sig själv och andra i uppspelsfasen.

I andra halvlek började LFC med kommunikationsmissar på nytt. Maja Kildemoes fick press på sig och tappade bollen i försvaret. Det gav läge för Piteå som tryckte in 3–0 genom Nina Jakobsson.

Det hade satt sig i huvudet på hemmalaget och individuella misstag syntes allt mer. Men i den 59:e minuten la Nicoline Sörensen en perfekt djupledsboll till MarijaBanusic som dock sköt bollen rakt på målvakten. Men minuten senare fick Banusic revansch genom att finta av två försvarare i straffområdet och sätta 1–3. Därefter gjorde LFC sitt första byte där Nicoline Sörensen gick ut och Janni Arntho kom in. Den höga pressen som Piteå spelat under hela matchen började trötta ut dem. Linköping tryckte på och hade spelet i det sista 20 minuterna. I den 85:e minuten var Banusic nära att sätta 2–3 men en Piteåspelare var i vägen. Men i den första övertidsminuten la Asllani en perfekt boll till Lina Hurtig som hamnade fritt mot målvakten och satte 2–3. Det var sedan några stressade minuter som spelades av.

Artikelbild

Godkänt i dag får Tove Almqvist som sedan blev ersatt av EmmaliinaTulkki i den 78:e minuten. Almqvist visade kämpaglöd och inställning under sina spelminuter. Även Claudia Neto spelade tryggt på innermittfältet. Trots en spännande avslutning var det ett ljummet LFC.