Officiellt: Asllani flyttar till Spanien

Det har tisslats och tasslats om en flytt till Spanien för den tidigare LFC-spelaren KosovareAsllani. Nu är det också klart att det är för klubben CD Tacon hon skriver på.

18 juli 2019 15:05

För några dagar sedan blev det klart att landslagsstjärnan KosovareAsllani brutit kontraktet med Linköping FC. Sedan dess har hon varit på klubbjakt och har bland annat visat upp sig i Spanien på sina sociala medier. En klubb som står henne varmt om hjärtat är Real Madrid. Klubben går nu också in i en storsatsning där de köpt upp laget CD Tacon. Till nästa säsong kommer alltså Asllanis nya lag att gå in helt under storklubbens vingar med ett namnbyte.

– Det är väldigt skönt och vi är väldigt glada. Dialogerna har varit snarliga som de alltid är med kontraktsdiskussioner och innehåll i avtal. Sedan har det varit lite speciellt eftersom vi inte haft full koll på organisationen och har inte vetat exakt hur den ser ut. Därför har vi fått gå igenom det i detalj. För övrigt har det varit standard, berättar KosovareAsllanis agent ArashBayat.

Hur har ni säkerställt att det ska bli bra?

– Vi har varit på besök och såklart inte tagit grisen i säcken. Vi har sett med egna ögon hur organisationen ska se ut. Vi vet exakt vad det är vi har signat, säger Bayat och fortsätter:

– Hade Real Madrid fått bestämma hade Tacon varit Real Madrid i dag. Den här organisationen som finns i dag är Real Madrid när det kommer till faciliteter, löner, organisation, logistik, läkare... alla de bitarna. Det enda som inte är Real Madrid är loggan på tröjan i dagsläget. Och där är det reglerna som sätter stopp, säger Bayat.

Och nu är det också officiellt att KosovareAsllani blir den första "Galactica" för laget. Med det menas att hon är den första stjärnan, som redan har ett stort namn, som värvats

– I försäsongen som startar här i slutet på juli vill man promota sina bästa spelare som har starka namn. Det är klart att vi är glada över att vara med och skriva den historian i en så anrik förening som Real Madrid, säger Bayat.

Fler och fler storklubbar börjar satsa på sina damlag och i bland annat Spanien har det blivit ett ordentligt uppsving.

– Jag vill inte gå in i detalj över vad "Kosse" känner i den frågan. Men frågar du mig är det såklart helt naturligt att man gör det. Jag vill egentligen inte diskutera det då jag är emot diskussionen som säger att man ska vara tacksam för att klubbarna satsar på damfotboll, utan jag tycker det är en självklarhet. Och en självklarhet blir det när man inte pratar om det. Det är min högst personliga åsikt, säger Arash och fortsätter:

– Vi väljer Real Madrid för att satsningen är bra och är standard med vad man föreställer sig av dem. Kosse skriver på för att hon gillar Real Madrid och gillar titlar. Det är ett krav på Madrid att man ska vinna och det är därför vi väljer att vara där. Deras ambitioner ligger i linje med våra ambitioner.

KosovareAsllani själv har kommenterat övergången på sin twitter. Där skriver hon:

"Jag är stolt över att annonsera att jag blir det första officiella nyförvärvet för Real Madrid/CD Tacon. Jag är spänd över att skriva historia, att hjälpa till att bygga och vara en del av lagets resa från start. Det är en dröm att få bära den vackraste tröjan i världen från och med nästa säsong. Hala Madrid."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi