TV: PSG var numret större än LFC

PSG var vassare än LFC och tar nu med sig en 2–0-seger hem till Paris. Mycket bolltapp och ett stundtals ofokuserat spel gjorde att Linköping tappade mark efter en kontrollerad start.

17 oktober 2018 17:20

När storklubben PSG kom till stan var nog de flesta redo på en fransk anstormning på planen. Istället var det LFC som förde spelet i de första 20 minuterna.

Efter cirka 10 minuter fick dock LFC-målvakten Julia Nyström röra bollen för första gången och sekvensen senare fick hon sträcka ut ordentligt för att ta ner ett inlägg. Sedan började Linköping att skapa en del och Kosovare Asllani la in ett bra inlägg till Emma Lennartsson i boxen. Hon fick dock en smäll av PSG-målvakten och blev liggandes.

Paris visade sedan upp ett klassuppspel som levererades fram till PSG-stjärnan Marie-Antoinette Katoto – men hon stoppades av LFC-försvaret. Därefter kom LFC:s farligaste chans i den första halvleken när Dajan Hashemi la en fin boll till Frida Maanum som öppnade upp till ett friläge. Men den duellen vann PSG-målvakten Claudia Christiane Endler Mutinelli.

Det var först i den 42:e spelminuten som det första målet kom. Ett inlägg levererades på nytt till Marie-Antoinette Katoto som tryckte in bollen på volley i mål.

Sett över hela halvleken var det mycket bolltapp från LFC:s sida – men PSG inte tog vara på bjudningarna.

Det var ett hårdare tryck från gästerna i början av andra halvlek framför de 1639 personerna som tagit sig till Linköping arena. Det blev ett mer avslaget spel i andra halvlek och ingen riktig anstormning från något av lagen.

I den 80:e spelminuten kom också 0–2-målet genom Shuang Wang. Paris började trycka på och det kändes närmre 0–3 än 1–2.

På stopptid fick Kosovare Asllani ett bra frisparksläge strax utanför straffområdet – men LFC räckte inte till.

Du kan se hela matchen i repris i spelaren här ovanför.

LFC:s startelva (4?4?2)

Julia Nyström – Anna Oskarsson, Janni Arnth (C), Lisa Lantz, Maja Kildemoes – Frida Maanum, Filippa Angeldahl, Emma Lennartsson, Lina Hurtig – Dajan Hashemi, Kosovare Asllani

Avbytare: Clara Ekstrand, Elin Landström, Wilma Thörnkvist, Tove Almqvist, Linn Bogren, Alva Selerud, Marie-Yasmine Alidou

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi