Hat trick av Minde

Tre mål av norska Kristine Minde visade vägen till ännu en seger för Linköpings FC.

8 september 2014 15:25

Det blev 4-1 mot bottenlaget Vittsjö sedan norska landslagsmittfältaren inlett båda halvlekarna med tidiga mål. 1-0 efter två minuter av första, 2-0 efter två minuter av andra.

Sedan satte hon också slutresultatet 4-1 med knappt tio minuter kvar att spela efter en lång löpning från eget straffområde (!) och läckert avslut.

– Jättekul. Jag hade en go känsla före matchen, både för egen del och för laget. Vi är svårslagna just nu och ska ha den där andraplatsen, sa Kristine Minde.

Överhuvudtaget var hon aktiv värre. Sprang mycket, gjorde mål, skapade chanser, sprang offside, sköt från distans och var inblandad i det mesta som LFC skapade framåt.

Att hon utsågs till matchens lirare var lika självklart som att påven har en konstig hatt.

Formstarka LFC hade full kontroll fram till Vittsjös överraskande reducering efter en timme och var sedan illa ute under en kort period. Men efter Pernille Harders straffmål till 3–1 var det inget snack.

Det kunde ha blivit mer.

– Vi fick in flera bra spelare i somras och har inte alls lika många skador längre. Det betyder mycket. Det märks också på träningarna att det är en annan kvalitet och konkurrens, sa Kristine Minde, som sedan i somras spelar fotboll på heltid.

– Det är det här som jag drömt om. Jag hoppas och tror att det ska göra mig till en bättre spelare. Det kan bli en del långa dagar med inte så mycket att göra, men det fungerar bra, sa hon efter måndagsuppvisningen på Linköping arena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten