LFC uddlöst utan Blackstenius

I 70 minuter saknade LFC spets framåt. Sedan kom Stina Blackstenius in - men då var det för sent.

22 juli 2019 22:03

Med den löpstarke anfallaren på plan inledde Linköping den forcering som borde ha kommit tidigare - men Blackstenius vilades av en anledning.

– Hon är en av de som matchats hårdast. Hon har bara gjort varannan träning med oss sedan hon kom från VM, förklarade tränaren Olof Unogård för Corren efter matchen. Nilla Fischer har också spelat mycket men hon har en annan spelstil. Stinas stil med många starka löpningar sliter på kroppen och hon har matchats hårt den senaste tiden.

Blackstenius gav LFC ytterligare en dimension i anfallsspelet men den observante kunde se att hon tog sig för baksidan av låret vid ett tillfälle under de 20 minuter hon spelade.

Fanns det tankar på att byta in henne tidigare?

– Tankar fanns men med mer speltid kommer större risk för skador, svarade Unogård.

LFC-tränaren var inte bekymrad över den kommande tiden och betonade att VM-spelarna varvar träning med vila fram till söndagens drabbning. Själv var Blackstenius inte orolig:

– Det har varit välbehövliga dagar som har gjort att jag har återhämtat mig lite. Det har varit en lång för mig. Den började i juli förra året så det är klart att man känner av det.

Att hon kände efter på lårets baksida efter ungefär tio minuters spel viftade hon enkelt bort efter matchen.

– Det oroar absolut inte. Det har varit lite trötthet i en baksida men det är inget som oroar mig. Jag fick 20 sköna minuter idag. Sen blev inte resultatet det vi ville, avslutade Blackstenius.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sixten Funqvist