LFC fick dåligt bemötande på Cypern

Uefa är kända för att ha hårda regler för sina tillställningar. Men bemötandet LFC fick på Cypern var under all kritik och frågan är om Uefas regler följts under mötet med Apollon Ladies.

4 oktober 2017 20:10

Uefa är kända för att ha hårda och i vissa fall stränga regler när det gäller Champions league. Men när det kommer till damsidan verkar inte reglerna följas lika hårt, vilket också först och främst straffar spelarna. För Linköpings del var det bland annat en torr och hård gräsmatta, opumpade bollar till tisdagens träning, inga handdukar till laget inför träningen och oklart var tränarstaben skulle få klä om i anslutning till arenan. Det var små störningar som laget fick hantera och regler som egentligen måste följas enligt Ueafas stadgar. Efter matchen var LFC:s tränare Kim Björkegren inte nöjd med hur arrangemanget hanterats.

– Det är ganska tuffa förhållanden med en gräsmatta som är sådär samtidigt som det var varmt och att vi inte kände till vårt motståndarlag så väl.

Hur tycker du att allting runt omkring matchen har hanterats?

–Det har varit sådär, det är bara att vara ärlig. Samtidigt är det så det funkar när man är iväg i vissa länder. De har det inte så organiserat. Jag tycker ändå att tjejerna har tagit det på bästa sätt och därför är det ännu skönare att åka här ifrån med en vinst, säger Björkegren.

Kan det inte vara en taktisk aspekt från motståndarnas sida?

– Jo, det skapar ju lite irritation och det blir en vi mot dem känsla. Man tänker att nu jävlar ska vi fixa det här. Men jag tycker vi hanterar det ganska bra ändå, sen finns det bitar i spelet som vi måste förbättra till returmötet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi