LFC-backen årets damfotbollsspelare

Nu är årets damfotbollsspelare i Östergötland korad. Linköping FC:s Anna Oskarsson får utmärkelsen för 2018. .

20 december 2018 10:29

Varje år utser Östergötlands fotbollsförbund tillsammans med Fotbollskommittén årets dam- och herrfotbollsspelare. Det här året är det Anna Oskarsson från Linköpings FC som får ta emot utmärkelsen. Hon kom till LFC i mitten av förra säsongen från Hammarby och har sedan dess tagit stora steg med sin fotboll.

Nomineringen lyder:

"Priset till årets damspelare i Östergötland tilldelas Anna Oskarsson som under 2018 varit en väldigt viktig spelare för sitt lag, Linköpings FC. Anna har under säsongen utvecklats mycket i sin roll på planen och med sin starka fysik, sin lojalitet och sitt stora driv är hon inte bara en nyckelspelare för laget utan också en av seriens allra bästa ytterbackar. Alla dessa egenskaper har tagit henne till nya utmaningar med svenska damlandslaget. Anna Oskarsson är inte bara viktig för sitt lag i match eller på träning. Med stor social förmåga tar hon ansvar för sin omgivning, bidrar till god stämning och är en uppskattad förebild för yngre spelare".

Årets herrspelare blev IFK Norrköpings kapten Andreas Johansson, som har varit en del av stommen i säsongens IFK Norrköping genom sin stabilitet i backlinjen och sitt ledarskap.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi