"Kommer göra allt vad vi kan"

Redan efter 30 spelade minuter hade Linköpings FC två insläppta mål mot Paris Saint Germain. Uppförsbacken var ännu större och de lyckades inte vänta. Men nu öppnar tränaren upp förhoppningarna om en återkomst för en tidigare LFC-spelare.

31 oktober 2018 23:02

Det var Paris Saint Germain som förde spelet till en start, men även Linköpings FC hade farliga målchanser. Bollen snurrade nästan på mållinjen för LFC innan PSG snabbt gjorde både ett och två mål. Och där var den uppförsbacken som fanns innan matchen helt plötsligt väldigt mycket brantare.

– Vi sa innan att vi skulle skapa en form av anstormning och chocka dem lite i början och få in en boll tidigt. Vi gör vad vi kan för att skapa det utgångsläget. Tyvärr är vi inte skarpa och har inte marginalerna med oss där. Sedan är PSG äckligt effektiva, säger LFC-tränaren Olof Unogård.

Det var ett Linköping med ett starkt anfallsspel som syntes på planen. Dock fick försvarsspelet lida ordentligt av det. Vilket inte heller var konstigt på grund av att de gick in i matchen med ett 0–2-underläge.

– Det är speciellt när man börjar en match med ett underläge trots att det står 0–0 på tavlan. Det öppnar upp det lite. Vi behövde gå för det och då blir vi tunna bakåt ibland, säger Unogård.

3–2 mot Paris på bortaplan är ju egentligen inget dåligt resultat. Det är väl snarare resultatet på hemmaplan som spökade. Eller vad säger du?

– Det är klart att man grämer sig lite extra för 0–2-målet på hemmaplan nu. Hade vi bara haft 0–1 att gå på här hade det verkligen känts spännade. Tyvärr får vi inte den starten vi behöver i den här matchen. Vi hade behövt komma upp i personbästa på alla spelare för att kunna klara av det – riktigt dit når vi inte. Även om vi gör det helt klart godkänt.

Nu börjar arbetet inför en ny säsong. Är det några speciella spelartyper ni vill få in?

– Det är forwardssidan vi behöver göra ett omtag på. Där är det bara att erkänna att vi misslyckades i somras med att ersätta (Natasha) Dowie och (Nicoline) Sörensen. En naturligt djupledsgående forward är en spelare vi har saknat. Så en eller två forwards ska framför allt in i truppen.

Så Stina Blackstenius är på önskelistan?

– Det är hon. Sen kommer vi inte sätta oss i en sådan position som vi gjorde i somras. Mycket av det som sket sig då var på grund av att vi hoppades in i det sista på att det skulle lösa sig med Montpellier och tackade därför nej till några andra bra alternativ. Nu har vi sagt att vi absolut kommer göra allt vad vi kan för att få hem Stina (Blackstenius), men vi kommer inte riskera att lämna andra spår för det. Har vi bra forwards som vill komma till LFC kommer vi gå på dem också. Sedan får vi se om vi lyckas med Stina.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi