"Jag är taggad men lite rädd"

Det är dags för toppmöte mellan LFC och Rosengård. I försvaret står dansken Maja Kildemoes redo för att ge LFC ett försprång till Rosengård med nio poäng.

20 maj 2017 12:00

Hon värvades till LFC på grund av att hon har en stor mångfald i sitt spel. Hon fungerar både som back och mittfältare. Men utanför planen har hon även fått acklimatisera sig i det svenska samhället.

– Det är så dyrt här, säger Maja Kildemoes och skrattar.

– Svenskan och danskan är väldigt lika och orden betyder samma sak. Men ändå så förstår inte ni svenskar oss danskar. Jag förstår inte varför.

För hennes egen utveckling är hon nöjd med valet av klubb.

– Det är en mer professionell miljö än vad jag är van vid. Jag kan redan nu känna att jag utvecklats som spelare. Jag njuter verkligen av att var här. Jag är bäst i försvaret men jag gillar att spela mittfältare eftersom du kan vara med och attackera framåt mer. Vi har haft en del skador och då behövs jag i backlinjen. Men jag utvecklas otroligt mycket av att spela i försvaret.

Nu är det laget från andra sidan sundet från hennes hemland som står för motståndet. Ett Rosengård som var favorittippade inför säsongen, men som haft en tung start.

– Jag är taggad men också lite rädd för att de är ett så bra lag med många bra spelare vi möter. Men vi har ett starkt lag med ett bra kollektiv så det kommer att gå bra. Lotta Schelin och Lieke Martens är två riktigt bra spelare att hålla koll på. Men alla i deras lag har bra kvalitéer så det är bara att göra sig redo.

Vinner LFC matchen mot Rosengård så är det nio poäng mellan lagen i tabellen.

– Rosengård var väldigt stora favoriter inför serien men har börjat lite knackigt. De har ganska mycket press på sig. Vinner vi drar vi ifrån med ganska många poäng. Det är såklart inte omöjligt för dem att komma ikapp. Men vi känner oss ganska avslappnade inför det här. Vi har allt att vinna medan de har allt att förlora, säger LFC:s tränare Kim Björkegren.

Under försäsongen möttes lagen och slutresultatet blev då 1–1.

– Det var en match där både de och vi vet att vi var det bästa laget. Jag tycker att vi känner oss på något konstigt sätt lite som en underdog. Det är en tudelad balans just nu. Sen är det ett skickligt lag och vi har inte råd med att ha några dippar under matchen. Om vi spelar dåligt i fem minuter så kommer vi inte komma undan med det som man kanske kunnat göra mot andra lag, säger Björkegren.

Kommer Marija Banušić starta?

– Nej, men hon kommer att vara med i truppen.

Matchdags

Linköping FC-Rosengård Matchstart: Lördag kl 15 Linköping Arena. Läget i laget, LFC: Kristine Minde, skadad. Marija Banušić, med i truppen men spelar inte från start. Odds: 1) 2,60, X) 3,42, 2) 2,25
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi