Inte chanslöst – men mållöst för LFC

0–0 i hemmamötet med Kristianstad var en besvikelse för toppjagande Linköpings FC. Sämst av allt: lagkaptenen Nilla Fischer tvingades utgå på grund av skada.

10 augusti 2019 16:00

- Hon kände av det i förra matchen, men har tränat i veckan. Tyvärr var det värre än vi trodde och det höll inte, sa Olof Unogård, tränaren.

Han såg besviken ut efter den inte chanslösa, men mållösa insatsen på Linköping.

- Väldigt surt. Sådana här prestationer kommer att räcka till seger i många matcher. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna nu också. Vi fick sluta för att få kontroll på matchbilden, men jag tycker att vi fick det i andra halvlek, sa Unogård.

Chansen fanns att ta sig upp som tvåa bakom Rosengård i allsvenska tabellen, men LFC nollades alltså mot Kristianstad och tappade därmed viktiga poäng i guldjakten. Hela 2 866 gratisåskådare – många från pågående flickcupen Winning ground – fick inte se några mål, vilket med tanke på hur det såg ut var märkligt.

Det var en livlig match, med böljande spel och med LFC som det bättre laget. Varierat spel mellan kort och långt och kreativt framåt. Men den riktiga spetsen saknades och några till synes tveksamma avvinkningar för offside (det kan ha varit något slags rekord) ställde också till det.

Anfallstrion med Mimmi Larsson, Stina Blackstenius och Lina Hurtig hade benen fulla av spring och var inblandade i rätt mycket. Under första halvan av andra halvlek dök stora lägen upp, men Larsson sköt utanför, Hurtig sköt över och Blackstenius nickade utanför.

Den sistnämnda ville mycket och såg till slut rätt frustrerad ut efter väl många missar, avblåsningar till hennes nackdel och massor av offsidelöpningar. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid blev hon också utbytt mot Dajan Hashemi.

- Stina måste ta större marginaler. Hon är så snabb att hon ibte behöver vara på gränsen hela tiden. Nu var det flera gånger som vi spelade på ett tillslag och ändå var det offside. Det går inte att spela så mycket snabbare, sa Olof Unogård.

LFC skapade mest, men det ska sägas att även formstarka målvakten Emma Holmgren tvingades till några vassa parader när framförallt Rita Chikwelu hittade fram till lägen i straffområdet.

- I det här tajta läget får inte besvikelsen sitta i för länge. Det är snart match igen. Bara att ladda om för Kungsbacka på onsdag, sa Unogård.

Nilla Fischer, som gjorde sin femte match efter återkomsten från tyska Wolfsburg, tvingades lämna planen redan efter 20 minuter på grund av en skada i ena hälsenan. Naturligtvis en tung smäll för LFC, även om Anna Rakel Petursdottir kom in i backlinjen och gjorde det bra.

Mittfältsduon med Filippa Angeldahl och Frida Leonhardsen Maanum såg också ut att hitta ett allt bättre samarbete,

- Vi har fått vara ihop med laget samlat ganska länge nu. Det börjar se allt mer synkat ut, sa LFC-tränaren.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten