TV: Så var LFC:s chockförlust

En, två – men i match nummer tre tog det stopp för Linköpings FC. Tvärstopp. Det blev chockförlust mot Vittsjö.

28 april 2019 08:00

Linköpings FC åkte till skånska Vittsjö med sex poäng och åtta mål gjorda – och åkte därifrån med samma siffror.  Då förstår ni att guldfavoriten åkte på en tung smäll mot fjolårets bottenlag i det skånska ruskvädret. LFC blev nollat och åkte på säsongens första allsvenska förlust, 0-2 (0-1), efter en svag insats.

Tre mycket tungt tappade poäng i den tänkta toppjakten.

LFC var ändå nära några gånger om i första halvlek, men kom inte riktigt till skott när lägena dök upp och Stina Blackstenius kände sig blåst på både en straff och en frispark i utmärkt läge. Rent spelmässigt hade topplaget svårt att få till det. Vittsjö pressade högt, spelade aggressivt och hade mycket spring i benen.

Det var också hemmalaget som spräckte nollan när Michelle De Jongh tog med sig bollen in i straffområdet och avslutade med ett lågt skott förbi Emma Holmgren. Tillsammans med LFC-bekantingen Tove Almqvist drev målskytten Vittsjö som imponerade.

1-0   kändes inte oförtjänt i paus och direkt efter fortsatte Vittsjö att ha kommandot och bland annat hade Summer Lynn Green ett inlägg som tog i ribbans översida och studsade ut. LFC fick inte till mycket till spel och hade förvånansvärt lite bollinnehav. Landslagsmeriterade mittbacken Sandra Adolfsson dominerade i hemmaförsvaret och hade bra koll på LFC:s anfallsstjärnor.

Dajan Hashemi byttes in för att öka offensiva spetsen, men i stället för kvittering kom 2-0 när Catherine Bott stötte in bollen efter hörna. Lina Hurtig hade strax efter chans att göra mål för tredje matchen i rad, men sköt rakt på målvakten.

Mer än så blev det inte.

Och ärligt talat var det inget snack.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten