Favoriten har fått bygga om hela spelidén

Rosengård gick in i säsongen som favoriter men har inte haft den starten de önskat. Men de är inte nervösa för att anta nästa utmaning – Linköping FC.

19 maj 2017 14:08

Under försäsongen blev det ett lika reslutat mellan lagen. Men mycket har hänt i Rosengård sedan dess.

– Det var precis innan vi spelade vår match i Champions League mot Barcelona. Så det är en helt annan matchbild nu. Det kommer att vara en helt annan match, säger Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen.

Inför säsongen var Rosengård favorittippade, men starten har inte varit optimal.

– Du måste komma ihåg att när vi blev utnämnda som favoriter för att vinna titeln hade vi Marta med i truppen och två veckor senare lämnade hon laget. Så vi var tvungna att bygga om hela vår spelidé. Nu är vi i en annan situation där vi har byggt upp ett nytt tänk, säger Majgaard Jensen.

Det är nu sex poäng mellan LFC och Rosengård. Om LFC går segrande ur matchen är det nio. Ett poängtapp som kan bli svårt att komma ikapp.

– Vi kollar inte så mycket på tabellen utan fokuserar på vad vi vill göra på fotbollsplanen. Det är det som betyder något för oss.

Och det är ett Rosengård med full styrka som intar Linköping Arena för att försöka ta hem tre poäng till Malmö.

– Alla är redo för spel. Vi har tränat som vanligt inför matchen och det har sett väldigt bra ut på träningarna. Vi ser fram emot matchen.

Majgaard Jensen anser att det är några spelare som de behöver hålla ett extra öga på.

– LFC har många bra spelare – det är ett bra lag. Men Claudia Neto är en riktigt bra spelare. Även lagkaptenen Magdalena Eriksson en viktig spelare för dem. Sedan får man inte glömma Marija Banušić om hon spelar i anfallet och Jessica Samuelsson. Du ser, det har många bra spelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi