Dubbla besvikelser för LFC

Linköpings FC tappade både poäng och målvakt mot Eskilstuna.

5 oktober 2014 11:32

LFC behövde en seger i hemmamötet mot formsvaga Eskilstuna för att inte tappa mark i jakten på andraplatsen, men för andra allsvenska matchen i rad slutade det med besvikelse.

Inför 1 062 åskådare blev det 0—0 på Linköping arena i en match där LFC inte spelade bra, men skapade ändå tillräckligt med chanser för att avgöra. Inte minst Pernille Harder brände flera vassa lägen. Eskilstuna stängde till ytor och fick stopp på LFC:s fart.

- Jag ska inte säga att det är över, men vi hade behövt vinna den här matchen för att kunna komma tvåa. Vi borde ha gjort det också, sa Martin Sjögren, tränaren.

Och det var inte nog med det: målvakten Katie Fraine skadades efter en kollision med Gaelle Enganamouit och haltade ut med tydliga smärtor i underbenet. Det såg inte alls bra ut och med stor sannolikhet är nu Fraine borta i Champions league-matchen mot Liverpool. Hon åkte direkt upp till Universitetssjukhuset för röntgen.

Den visade inte på någon spricka eller brott.

- Jag befarade att det skulle vara det, men som tur var det inte så illa. Men det är en rejäl blödning och svullnad. Att hon ska kunna spela redan på onsdag känns rätt osannolikt, säger läkaren Håkan Gauffin.

Hilde Gunn Olsen, som i somras värvades från AIK, kom in mot Eskilstuna och lär få fortsätta i målet på onsdag.

- Klart att Katie är viktig för oss, men Hilde Gunn är duktig och klarar det, sa Sjögren.

Han hymlade inte om att Eskilstuna borde ha fått straff i samband med skadeögonblicket, så den här söndagen kunde ha slutat ännu sämre för LFC.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten