"Är mer konkret nu än någonsin"

Linköpings FC har varit tydliga med att de är intresserade av att få hem Stina Blackstenius. Klubben har nu en dialog med hennes agent och flera finansiärer har givit klartecken om att gå in och sponsra vid en eventuell övergång.

15 januari 2019 21:06

LÄS MER: "Därför måste ni värva mer, LFC"

LÄS MER: "LFC kan vinna på bytet"

LFC går in på det nya året med ett underskott på runt 700 000 kronor och måste återställa det egna kapitalet. Klubben har kontrakterat anfallare som Mimmi Larsson, Lina Hurtig och Dajan Hashemi och har därmed inte budgeterat för att Stina Blackstenius ska komma tillbaka. Dock har föreningen varit tydlig med att en återkomst för anfallsstjärnan ändå vore välkommet. Nu har LFC:s kamp om att få tillbaka Stina tagit en positiv vändning och finansiärer har givit klartecken på att gå in för att sponsra vid en övergång. En närmare kontakt har tagits mellan klubben och Stinas agent där diskussionen har blivit mer konkreta.

– Vi kan inte ta ut någonting än men det har blivit mer konkret. Det finns företagare som är beredda att hjälpa till och som även varit i kontakt med Stina och givit henne förfrågningar på om hon kan ställa upp på saker för dem som hon varit positiv till. Vi har även fått in ekonomisk hjälp från annat håll. Det går åt rätt håll. På så sätt känns det positivt, säger LFC:s tränare Olof Unogård.

Vad är det som kärvar och gör att värvningen inte går helt i lås?

– Först och främst handlar det om att lösa finansieringen. En så duktig fotbollsspelare ligger relativt högt i ett löneläge och sedan vill förstås Montpellier ha pengar för henne eftersom hon kommer att bryta kontraktet i förtid. Det gäller att lösa den finansieringen för oss i ett läge där vi samtidigt gör ett kraftigt underskott. Jag har sagt att det är klart som korvspad att vi vill ha hem Stina om det går, men rent spelarbudgetmässigt borde vi snarare satsa på en mittback. Vi ska försöka lösa merparten av hennes finansiering vid sidan av spelarbudgeten med hjälp av externa finansiärer och företagare som är beredda att kliva in, säger Unogård.

Dock är inte den ekonomiska biten helt löst än.

– Vi har inte hela budgetpotten täckt men är en god bit på väg vad jag förstår. Som jag sa tidigare går det åt rätt håll och är mer konkret nu än någonsin. Jämför du med en vanlig spelarrekrytering där det är jag, spelaren, klubbdirektören och agenten som är inblandad är det fler parter med nu för att det ska gå i lås. Men det känns som att det finns en möjlighet för att vi ska kunna lösa det här. Det är jätteroligt, säger Unogård.

Sporten har sökt Stina Blackstenius agent för en kommentar men utan någon framgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!