Klockan hade tickat drygt 28 minuter när Angeldahl fick bollen strax utanför straffområdet, tog några steg och fick drömträff. Hade Arne Hegerfors kommenterat hade han garanterat sagt att bollen "satt som gjuten i krysset". 1–0 var hur vackert som helst.

– Den satt fint. Det var skönt att få till en bra träff, målskytten blygsamt.

I säsongens första tävlingsmatch (svenska cupens gruppspel) blev det också säsongens första seger för de svenska mästarinnorna. Det blev som väntat en matchbild där hemmalaget styrde och ställde mest hela tiden och där Limhamn/Bunkeflo mest fick inrikta sig på kontringar. För Filippa Angeldahl handlar det inledningsvis den här säsongen om en lite tillbakardagen mittfältsroll tillsammans med Kosovare Asllani. Duon fick mycket boll att jobba med i uppspelsfasen – och gjorde det riktigt bra.

Artikelbild

| Kosovare Asslani och Filippa Angeldahl LFC

– Vi hittade varandra riktigt bra. Om vi får ihop det ordentligt kan det hända mycket den här säsongen, sa Filippa Angeldahl.

Hon anslöt från Hammarby tidigare i vintras och har nu fått ett antal veckor tillsammans med sina nya lagkamrater.

– Det har fungerat jättebra. Alla tjejerna har tagit emot mig bra.

Skillnaden mot Hammarby?

Artikelbild

| Hilda Carln målvakt LFC

– Framför allt tempot, det går mycket snabbare här. Man måste vara snabbare i tanken eftersom allt går så mycket fortare. Det gäller att vara påkopplad direkt, sa Filippa Angeldahl.

20-åringen var en av många med klart godkänt betyg i LFC. Arbetsvillig med många bollvinster under matchen. Efter det snygga 1–0-målet kändes det som att LFC hade full koll. Kosovare Asllani, planens gigant, bjöd på två framspelningar i världsklass till Marija Banusic som fick göra både 2–0 och 3–0 i slutskedet av matchen.

Artikelbild

| Marcus Walfridson tränare LFC

– Vi hade mycket boll och fick styra matchen precis som vi vill. Ibland tappade vi lite, men vi kom ändå tillbaka sen och hittade trycket igen, sa Filippa Angeldahl.