LFC-tränaren: "Känns konstigt"

En match kvar. Sedan väntar VM. "Känns jättekonstigt med semester så tidigt", säger LFC-tränaren Olof Unogård.

18 maj 2019 19:30

En kort men intensiv allsvensk vår avslutas på måndagen med tidig seriefinal inför förväntad storpublik på Linköping arena: tvåan LFC mot ettan Rosengård. Båda lagen med 13 poäng – och med chans att gå på VM-vila som tabelletta.

Allra viktigast: att inte förlora.

– Kryss kan vara okej, då är vi verkligen med inför hösten. Men vi vill gärna vinna. Ska vi nå vårt mål att ta guld måste vi kunna slå topplagen här hemma, säger Olof Unogård.

Ska det bli skönt med uppehåll?

– Nej, jag hade gärna spelat fyra matcher till. Det känns jättekonstigt med semester så här tidigt. Efter bara sju matcher. Å andra sidan ska det bli skönt att turneringen kommer igång så att spelarna kan släppa det. Nu finns alltid en risk att tankarna redan är i Frankrike.

Har det varit tufft att hålla fokus?

– Det tycker jag ändå inte. Men klart att det finns där i bakgrunden och att det har påverkat.

Stina Blackstenius avbröt lördagsträningen, men det är ingen fara för spel på måndag. Elin Landström har varit sjuk i veckan och det är möjligt att Anna Rakel Petursdottir blir vänsterback – och att talangen Wilma Thörnqvist då får chansen som central mittfältare bredvid Frida Leonhardsen Maanum.

– Vi avvaktar med att bestämma där. Men det kan bli så att Wilma får doppa tårna i stora bassängen, säger Unogård.

1–1 i bortamötet med Kristianstad häromsistens var okej, med tanke på hur det såg ut.

– Under ganska långa perioder var det riktigt, riktigt dåligt. Jag har svårt att ta på varför. Det spelar ingen roll vad du har för balans i laget när det missas passningar på fem meter. Jag tror att Rosengård ska passa oss ganska bra. De vill spela likt oss och det blir oftast ordnade matchbilder, säger LFC-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten