– Ett legendariskt guld, säger ledarna Lotta Strömberg, Rebecca Persson och Åsa Nordström, urstolta över insatsen av laget.

I veckan firades det med specialdesignad tårta på träningen i den lilla gymnastiklokalen i Ljunkan. Segern för klubbens lag "Shine" i cheerleadingens level 2 var något extra i Nyköping.

– Det har gått bra på alla tävlingar. Fyra tävlingar och fyra guld, säger Lotta Strömberg.

Artikelbild

| Här är ledare och aktörer i laget Shine hos Linköpings lightnings. Cheerleadingklubben har tagit sitt första RM-guld, ett legendariskt guld. Nu väntar USA.

Linköping lightnings har ett RM-silver från för två år sedan. Klubben har längtat ungefär lika mycket som LHC:s hockeyherrar efter det där första guldet. Tio lag från olika delar av Sverige ställde upp i RM i den här klassen.

– Vi har vunnit allt vi ställt upp i, men det är ändå hård konkurrens. Det var inget vi tog för givet att vi skulle vinna, säger Rebecca Persson.

– Tjejerna har kämpat så hårt och vill så mycket, fortsätter Persson.

Vad är er styrka?

– Samspelta, och brinner för det vi gör och för varandra.

Vad behöver ni förbättra?

– Vi behöver generellt träna extra gymnastikpass för att höja nivån.

Lightnings-laget tränar tre gånger i veckan och snart får de komma till drömmarnas land. USA är moderlandet för cheerleading, särskilt i den amerikanska södern är det stort. Det var en annan tävling än RM, som också gick i Nyköping, där Linköpingslaget var så bra att de vann biljetter till landet over there.

Resan blir i vår och destinationen är inte riktigt klar än.

– Det blir en träningstävling, kul att få mäta sig där. En rolig grej, och lärorikt. Florida vore stort att komma till, säger Lotta Strömberg.

Ronja Engström är en av tjejerna i laget.

– Vi är värda tusentals tårtor, det här är verkligen stort. Vi tränar mycket för det här och nu är vi bäst i Sverige, säger Engström som är "bakperson" till positionen.