"Lättare för mig att slappna av"

Det var en mentalt viktig seger för Linköping IBK:s Matej Jendrisaks mot Jönköpings IK. Nu har anspänningen inför VM-spelet släppt och han kan slappna av igen med fullt fokus på Libk.

23 januari 2019 20:57

Ni kanske vet historien nu. Inför säsongen var Matej Jendrisak borta på grund av en knäskada och fick hoppa rakt in i seriespel efter rehabiliteringen. Efter en knackig start har han nu börjat hitta tillbaka till spelformen.

– Skador sker alltid i sport men det var lite typsikt att det hände nu inför den här säsongen. Jag hade mycket press inför VM och det var mycket runt omkring. Det blev en tuff period för mig mentalt. Nu är det över och jag kan fokusera på innebandyn i Linköping. Det gör det lättare för mig att slappna av, säger Jendrisak.

Libk tappade en 3–1-ledning till 3–3 i matchen mot Jik och det var ett böljande spel. Bortalagets landslagsspelare Otto Weidman storspelade och visade upp sitt lugn lite extra när förbundskaptenen Mikael Hill satt på läktaren.

Men det var ändå Linköping som tog hem segern till slut och spelade rutinerat i slutminuterna av matchen när Jik tryckte på med öppen kasse.

Slutresultatet skrevs till 6–4 i en match där Jendrisak stod för ett mål och en assist själv.

– Vår femma blir bara bättre och bättre för varje träning och varje match vi spelar ihop. Jag hoppas att vi kan fortsätta på det spåret, säger Jendrisak och fortsätter:

– För oss var det en riktigt viktig vinst. Det var inte bara tre poäng som stod på spel utan det var viktigt för vårt självförtroende. Vi behövde göra en bra match.

Var det något speciellt ni hade fokuserat extra på inför matchen?

– Inget speciellt förutom att vi skulle bli bättre på att spela för varandra och göra jobbet tillsammans.

På skadelistan återfinns lagkaptenen Anton Karlsson som inte ens är med på träningarna i skrivande stund. Ett tungt tapp för Libks defensiv.

– Vi tappar en stark ledare på planen men även en riktigt bra back. Han är en riktig urback som är otroligt stark defensivt. När han inte är med måste vi spela på ett annat sätt, säger Jendrisak.

På grund av Karlssons frånvaro har Jendrisak fått ta den mer ledande rollen på planen. Det är därmed också han som tog snacket med domarna och tryckte på lite extra för att markera vid situationerna som uppstod  på planen.

– Det är bra att jag får ta snacket med domarna för då får jag träna lite på svenskan. Jag börjar hitta orden mer nu och jag blir bättre. Jag tror inte de förstår allt jag säger men de säger i alla fall ingenting om det. Det är bra, säger han och ler stort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi