Landslagstjejen kan lämna LFC

Tove Almqvist, 22, kan vara på väg bort från Linköpings FC. "Vi har sagt att det är okej att se sig om efter andra alternativ", säger tränaren Olof Unogård.

28 november 2018 18:30

U23-landslagsmittfältaren, som också varit med på någon A-landslagssamling, har gjort många säsonger i LFC och är en av mycket få som finns kvar från guldtruppen 2016. Hon har ett år kvar på kontraktet, men fick mycket begränsat med speltid under hösten och nu kan det bli aktuellt med klubbyte.

Det bekräftas av Olof Unogård.

– Vi har sagt till Tove och hennes agent att det är okej att se sig om efter andra alternativ. Så får vi se vart det landar, säger tränaren.

Med Tove Almqvist kvar har LFC sexton spelare i truppen. Lägg därtill att Nilla Fischer och Hilda Carlén ansluter till sommaren. Ytterligare några ska komma till och just nu är huvudfokus att hitta två försvarare: en mittback och en vänsterback. Unogård vill också ha in ytterligare en offensiv spelare för att ersätta Almqvist om hon försvinner.

– Det är ett sportsligt och ekonomiskt pussel att lägga, säger han.

Lotta Öqvist från Hammarby var mer eller mindre klar, men den övergången sprack i sista stund. Vad gäller ytterback finns fortsatt några andra svenska spår, medan nya mittförsvararen av allt att döma får hämtas utomlands.

– Absoluta ambitionen är att ha truppen klar och alla på plats när vi drar igång träningen igen i början av januari, säger Olof Unogård.

Knäskadade Johanna Rasmussen?

– Hon har sagt nej till en roll som assisterande tränare. Dörren kommer alltid stå öppen om hon vill spela vidare, men jag tror att det lutar åt en flytt hem till Danmark.

Stina Blackstenius?

– Väljer hon spel i Sverige skulle det kännas jättefel om hon inte spelade hos oss. Bollen är satt i rullning, men just nu är läget oförändrat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten