Välkommen till LHC:s välgörenhetshockey

Kul med så mycket folk i Saab arena. Absolut. Kul med så mycket mål? Inte det minsta. Jag tyckte mest att det var skräp.

Foto:

krönika2018-02-03 18:36

För första gången på över två år var det slutsålt i Saab arena, Linköpings HC gjorde två mål på sina två första anfall och hade alla chanser i världen att vinna prestigemötet med HV 71 och förbättra läget i slutspelsjakten.

Och så blev det precis tvärtom.

Det blev mest välgörenhetshockey av det.

I LHC:s regi.

Här väntade ett av förluster sargat och stukat motstånd, här fixades både tidig och sen ledning och då var det förstås viktigt att inte bjuda på misstag för att ge bortalaget en biljett tillbaka in i matchen.

Det borde vara självklart.

Vad som händer?

Misstag på misstag.

HV, som bjöd på nästan lika mycket, tackade för hjälpen och vann till slut på straffar.

LHC-spelet är fortsatt lika ojämnt som en grusväg efter tjällossning om våren och där har förstås Dan Tangnes och övriga ledare ett stort ansvar. Jag är inte den som skriker efter tränarbyte, gör det inte nu heller, utan hävdar bestämt att det är för ofta underpresterade spelare som bär största ansvaret för att det ser ut som det gör.

Men.

Nu är vi inne i februari, grundserien är snart slut och LHC har fortfarande inte fått ordning på vare sig stabilitet och struktur.

Det är för dåligt.

Det går inte att kräva en topplats, men det går att kräva mer än det här.

Det är möjligt att en och annan av alla er åskådare som var på plats tyckte att det var kul med så många mål och det är mycket möjligt att jag är för kritisk, men det ska erkännas att jag mest tyckte att det var skräp.

Två för dagen dåliga lag.

Två för dagen trötta lag.

Som släppte in mål av ingenting och när det definitivt inte borde ha blivit det. Jag har inget emot många mål, det är inte det, men då ska de komma tack vare skicklighet och inte på grund av misstag.

HV fick två poäng, LHC fick en och det kändes inte fel.

Det var inget lag som var värt mer än så.

Jacob Johansson, som överraskande fick chansen i LHC-målet, fick inte mycket till hjälp, eller snarare ingen alls, men var ihålig och med tanke på hur det såg ut är frågan om inte Jonas Gustavsson borde ha fått komma in i stället.

Jag tycker det.

Jag vet om inte det var pangstarten som gjorde att fortsättningen blev som den blev. Det blev mest slarvigt, strukturlöst och jag inte vet vad. Jakob Lilja gjorde två mål och var bra. I övrigt måste det gå att kräva mer av de flesta. Det gäller förresten även domarinsatsen, som var direkt svag.

Tar Malmö poäng mot Karlskrona i kväll halkar LHC för första gången på länge ned under topp sex-strecket och ser det ut så här även i fortsättningen blir det mer eller mindre stört omöjligt att ta sig tillbaka till rätt sida.

Allra sämst:

Den som fick den fullständigt idiotiska idéen att kasta in ett knallskott/smällare på isen i tredje perioden så att matchen avbröts. Nu vet jag inte varifrån det kom, men jag vet att uppehållet på några minuter kom ytterst olägligt för LHC som i det läget just vänt och skaffat sig ett övertag.

Det var bara tur att ingen stod alldeles i närheten och blev skadad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!