Pressen kommer att ligga på IFK i åttondelen

Hej då, topp sex. Hej i stället till en svår åttondelsfinal. IFK Motala har satt sig lite i klistret nu inför det stundande SM-slutspelet.

IFK Motala signalerar att bollen är ute. Sandvikens AIK attackerade ofta längs kortlinjen. Nu blir det åttondelsfinal för IFK, ett möte där pressen kommer att ligga på Motala, menar Jens Bollius.

IFK Motala signalerar att bollen är ute. Sandvikens AIK attackerade ofta längs kortlinjen. Nu blir det åttondelsfinal för IFK, ett möte där pressen kommer att ligga på Motala, menar Jens Bollius.

Foto: Jens Bollius

Krönika2022-02-13 21:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter 3-7-fallet mot Sandviken står det klart att det blir åttondelsfinal för Mattias Sjöholms IFK Motala. För fjärde året i rad. Hoppet om topp sex var stort ett tag, men en trasslig andra halva av serien har grusat förhoppningarna.

Nu har IFK satt sig i ett läge där laget har allt att förlora mot lag som dessutom är på uppåtgående. Troligen blir det Vänersborg för IFK, det är alltid svårt. Alternativet bedömer jag är Vetlanda BK, som IFK mött de senaste tre åren och slagit ut bara en gång.

Fall i åttondel blir ett misslyckande denna säsong, så därför har IFK ett jobbigt hinder att ta sig över för att gå till kvartsfinal.

***

Fotboll på det: Från Stockholm kom ytterligare ett bevis på Motala AIF:s fotbollslags förmåga att vinna. Betyder ju egentligen ingenting i träningsmatcher, men det är klart att det någonstans ändå gör det. Som man förbereder sig, så blir det när det är allvar. 2-1 nu mot ytterligare ett division 1-lag, Haninge, efter mål igen av Alexandar Mutic.

Det är tidigt än, men Maif känns förberett för ettan. Så kändes det 2020 också under Christer Persson när division 1-lag besegrades på våren, men nu upplever jag en annan samspelthet där Maif bygger vidare på det som var året före.

Maif hade en handfull spelare borta nu på grund av sjuka och skador, men kunde ändå göra det bra med en rad spelare som kunde spela på olika positioner. Axel Qvist, Borensbergaren från akademin, är en doldis som jag gärna lyfter fram. En spelare som var viktig för Borens framgång 2020 och som nu tycks växa in i Maifkostymen också.

Nu blir det ny tv-sändning på lördag i nästa träningsmatch mot Smedby hemma och Maif kittlar. Även om det inte gäller något då heller.

***

Innebandy: Från Växjö kom samtidigt glädjande rapporter om Solfjäderstadens innebandylag. Rejält snack hade laget haft efter bottennappet mot CL98, om vad man egentligen vill. Ledarna gjorde om i laget, bland annat omskolades liraren William Larsson till back, och de instruerade till lite annan taktik. Spelarna svarade upp med helt annan taggning, fokus och inställning. Det satt långt inne, men belöningen kom när Solfjäderstaden vunnit med 6-5 mot Växjö U och tagit sig över strecket.

Än är det mycket arbete kvar till att klara nytt kontrakt i ettan, men att Solfjäderstaden nu visade en annan vilja betyder att hoppet lever och chanserna ökar till att laget slipper degradering.

Karta: Göransson Arena AB