Libk behöver ilska för att spela bra

Det har saknats något i Libk i serieinledningen – och det är den extra adrenalinkicken som gör att alla presterar det lilla extra. Mot Mullsjö kommer det naturligt av rivaliteten – men annars saknas det en... Kaka.

Foto: Peter Jigerström

krönika2018-09-26 21:51

Libk som lallar lite innebandy är inget bra Libk. Däremot är ett smått irriterat Linköping med mycket adrenalin ett innebandylag i toppklass. Mot Mullsjö finns den underliggande ilskan redan på grund av derbykänslan mellan lagen efter heta slutspelsmatcher. Efter de två inledande matcherna har just den känslan saknats för att laget ska ha kunnat leverera en underhållande innebandy med ett högt tempo. Först och främst är det just den där aggressionen som saknats – den som gör att någon eller några tar tag i saken ordentligt. Mot Jik senast var det först när Hannes Blomkvist retsamt satte en straff mellan benen på Robin Laakso i målet som blixtar började synas i ögonen på några av de tongivande spelarna. Vad är det då som gjort att gnistan inte funnits där naturligt från Linköpings sida i inledningen? Visst, det är svårt att hitta motivation när det känns som serielunken är igång innan ens serien har börjat. Men efter en kort eftertanke finns det en viktig nämnare till – Anton "Kakan" Karlsson.

Han är en kapten och en spelare som ger energi och kan spela näst intill fult (eller ja, ibland bara fult) för att få igång resten av laget. Han är bra på att skapa heta situationer i matcherna när laget behöver energi. Förutom att han är en tung och stabil innebandyspelare kan han få motståndarlagets stjärnor att tappa fokus och se till att Linköping vinner det mentala spelet. Han kan ha en dålig dag på jobbet men ändå tillföra med sitt snack, sin energi och sitt ledarskap. Nu fanns redan ilskan naturligt genom att Mullsjö stod som moståndare – men Linköping behöver Anton "Kakan" Karlsson för att skapa den i resterande matcher av serielunken också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!