Inget snack – han är ett positivt undantag

Semestern är över – men satt kvar i lite för många IFK-kroppar. Och så har vi Isak Bergmann Jóhannesson då. Ett undantag till fotbollsspelare på flera plan.

Foto: David Iwung

KRÖNIKA2019-06-14 21:21

LÄS MER: "Man ska kunna kräva mer av oss"

LÄS MER: Så var matchen minut för minut

Katrineholms SK firar 100 år och bjöd inte bara in den allsvenska länsgrannen till uppvisningsmatch i den ljuva sommarkvällen.

I halvtid passade klubben på att uppmärksamma tre före detta lirare som tagit steget från KSK till "Peking".

Kjell Larsson, Tony Lundkvist och Håkan Larsson fick alla applåder efter en första halvlek där IFK gjorde tillräckligt mycket för att ha ledningen med 2–0.

Ian Smith placerade in ettan lågt i bortre och Alexander Jakobsen använde sin fina suldragning för att lura av duktiga målvaktstonåringen Anton Halvarsson innan han dubblade övertaget.

Det slutade 5–0 till slut men det var inte så att Kamraterna – utan ett par starka namn som Alexander Fransson, Simon Skrabb och GudmundurThórarinsson – såg ut att njuta av att vara tillbaka på jobbet.

Jens Gustafsson kallade också insatsen "för en av de sämre insatserna som vi har gjort mot den här typen av motstånd".

Kantigt, oslipat och ringrostigt efter just ha dragit igång säsongen igen?

Kanske, men det var en vitklädd lirare som gillade varje sekund på Backavallen.

Nummer 27.

Isak Bergmann Jóhannesson.

Det finns svårare saker än att glänsa mot ett mittenlag i division 4 när man sitter på den unge islänningens talang och potential men det är inte så att killen drar ned förväntningarna när man ser vänsterfoten hämta boll, behandla boll och leverera boll.

Sista målet till 5–0 var fredagens läckraste nummer. Kontroll i boxen, skottfint och avslut  – med högern i bortre.

– Han sprang väl ett par mil i dag, sa Jens Gustafsson med ett smile som skvallrar om att IFK-managern inte vill missa en dag i 16-åringens utveckling.

Det har inte saknats talang i IFK Norrköping efter scenförändringen 2015 och det saknas sannerligen inte framtid i dagens A-trupp eller i Sylvia men Isak Bergmann Jóhannesson är den jag kommer att ha ögonen på allra mest intensivast.

Med den här mjukstarten åt sidan drar IFK till Falkenberg i nästa vecka för träning och match mot Falkenberg. Under lägret kommer Kamraterna få reda på vilket motstånd som väntar i Europa League och sedan är det dags att kliva in i allsvenskt spel igen mot AIK på Friends.

Det var mer mysigt än bra i Katrineholm.

Det var vad det var, en uppvisningsmatch, men Isak Bergmann Jóhannesson struntar i sånt.

Han vill ha sin A-lagschans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!