Applåd för seger – inte för spelet

Ännu en LHC-seger – men utöver det var det inte så mycket som såg ut som tidigare.

krönika2018-10-04 21:55

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig. Hade tänkt att skriva om det här med statistikens betydelse i hockeyvärlden.

Om det nu finns någon. Om hur LHC för att bli kvar i topp behövde skjuta mer, släppa till mindre och inte fortsätta att lita på Jonas Gustavssons monstersiffror i målet.

Tjenare.

Bara att lägga ned de tankarna.

Efter första perioden mot bottentippade Mora hade LHC skjutit 17 skott på mål och Gustavsson hade en räddningsprocent på – noll. Så den där krönikan får nog vänta. Ständigt storspelande målvakten hade för övrigt en svart kväll och gjorde fler misstag än han gjort på hela hösten. Inklusive träningar och träningsmatcher.

Spelmässigt var det en stark hemmastart och smått ofattbart att det efter 20 minuter inte stod mer än 2–1 på matchtavlan. Det fanns säkert en och annan som tyckte att det var rätt kul i fortsättningen också, men ärligt talat har jag vansinnigt svårt för den här typen av High Chaparral-matcher när det under långa stunder inte är någon ordning på någonting. När det blir mål av ingenting och när det definitivt inte borde bli det. Jag har inget emot många mål, det är inte det, men då ska de komma tack vare skicklighet och inte på grund av misstag.

Men man kan så klart också se det positiva.

Utan att spelmässigt imponera i mer än i första perioden gjorde LHC sju mål, vann lätt och tog sjätte segern på av sju möjliga.

Stora applåder för det.

Det är ett styrkebesked så gott som något.

Det har varit en drömstart, det var tredje hemmamatchen på inte ens en vecka, det var ett motstånd som på hemmaplan ska besegras åtta kvällar av sju och det var inte direkt någon feststämning inför 4 283 åskådare i Saab arena.

Så jag kan förstå att det såg ut som det gjorde.

Det är fullt mänskligt att det inte kan vara skärpt och fokuserat i 52 omgångar.

Men mot bättre motstånd kunde det ha straffat sig – och med full koncentration vågar jag lova att differensen hade varit betydligt större.

Några saker till:

Sju LHC-mål – och Lukas Bengtsson var inne på isen på samtliga. Svårslaget.

Broc Little fick göra mål. Två gånger om. Jag tror inte att betydelsen av att skyttekungen fick spräcka sin egen nolla kan överskattas.

Tretton LHC-forwards friska och alla gavs mer eller mindre speltid. Bra där av Tommy Jonsson & Co. Viktigt att alla fortsatt får känna sig delaktiga.

Brynäs låg under med 0–4 efter två perioder – hemma mot Timrå. Vad är det som händer i Gävle?