Kom tillbaka – efter bottennapp

Bottennapp och förlust senast – men serieledande Linköpings VC kom snabbt tillbaka. "Nu var det mycket bättre", sa Johan Isacsson.

24 november 2018 19:54

Tränaren var minst sagt kritisk efter insatsen mot Örkelljunga (1–3) häromsistens och beskrev underhållningsvärdet som "att sitta och titta på en nymålad vägg och vänta på att den ska torka". Mot Sollentuna fanns mer att glädjas över och att titta på.

Det blev 3–0 (25–14, 25–21, 25–23) och även om det tuffade till sig i tredje set var det inget snack.

– I början var det utskåpning, men vi höll aggressiviteten uppe under hela matchen. Det var en väldigt stor skillnad jämfört med senast. Att vinna så klart häruppe är bra gjort, sa Johan Isacsson belåtet.

Det har förstås varit en del allvarssnack efter vad som presenterades (eller snarare vad som inte presterades) förra helgen, men under hela veckan har det varit bättre fokus och det märktes också i matchen. Mer aggressivt spel var en viktig ingrediens, men det var också tydligt hur försvarsagerandet var åtskilliga klasser bättre. Poängbäst för kvällen var som ofta Martin Larsson (17). Passaren Andreas Eriksson var en annan plusvariant på lördagskvällen.

– Beröm till hela laget. Killarna ska ha en eloge för hur de hanterade det här. Eftersom damlaget spelade innan gick bussen tidigt från Linköping och det blev många timmars väntan i hallen, sa Johan Isacsson.

Tre matcher återstår före jul före tabellettan – och alla på hemmaplan. Matchen mot Lund flyttas till Campushallen.

– Passar bra med match där mellan två universitetsstäder, sa Isacsson.

Bästa poängplockare, LVC: Martin Larsson 17, Linus Ekstrand 12, Jens Ahremark 8.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten