Kolla vem som är tillbaka på "Porten"

Niclas Eliasson, 22, är en i raden av spelare som använt IFK Norrköpings språngbräda. "Det är en perfekt miljö för unga spelare", säger han.

10 oktober 2018 20:00

Kolla vem som är tillbaka på Östgötaporten. Temporärt i alla fall.

Niclas Eliasson studsade runt med sitt fjäderlätta steg och fina touch på onsdagens eftermiddagspass.

– Jag har ledigt ett par dagar och var hemma i Falkenberg. Jag åkte upp med Isak (Pettersson) och Vall (Johannes). Kul att vara tillbaka, säger Eliasson som gjorde dundersuccé i "Peking".

LÄS MER: "Stenhårt sommarjobb för Eliasson"

Först på lån från AIK innan han blev IFK-spelare fullt ut i november 2016.

Hans dominanta spel i allsvenskan fick Bristol City att köpa loss 22-åringen som tackar Jens Gustafsson och IFK för att de öppnade upp en karriär som var på väg att köra fast i Solna.

– Det var en fantastisk tid här och det känns när man kommer tillbaka. Alla är välkomnande och trevliga. Inte bara lagkamraterna utan alla runt klubben, fortsätter Eliasson.

Mittfältaren är imponerad att IFK Norrköping lyckats att etablera sig i den allsvenska toppen. Inte minst med tanke på alla spelare som lämnat de senaste åren.

Englandsproffset hyllar arbetssättet och hur klubben med framgång fostrar unga lirare som behöver ett steg bakåt för att lyfta framåt.

LÄS MER: "Sidosatt Eliasson stressar inte"

– IFK har inte spenderat som Malmö och AIK men är med i toppen och har varit sedan 2015. När jag kom så var det ett frågetecken hur det skulle gå utan "Alle" (Alexander Fransson) och "Totte" (Christoffer Nyman). Alla var inte säkra, men en nyckel att det gick bra för mig är för jag kunde träna hårt i en lugn och bra miljö. Det är en nyckel till att jag kunde slå igenom. Här får unga spelare får jobba i lugn och ro med kvalité, menar Niclas Eliasson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung