Klassikerlaget på läger i Vadstena

För andra året i rad är klassikerlaget Redbergslid i Vadstena på träningsläger.

Redbergslidspelaren Anton Gustafsson.

Redbergslidspelaren Anton Gustafsson.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

handboll2019-08-04 08:00

– Det är en schysst stad. Lagom storlek, det är nära till allt men det finns ändå affärer och lite restauranger. Det är allt man vill ha på ett träningsläger, säger Göteborgslagets kapten, Tobias Johansson.

Det började med att Vadstenakillen Ludvig Högberg, som spelar i Redbergslid, pratade om att ha läger i Vadstena. Sedan fick klubben hjälp av hans familj med de praktiska delarna och så hade laget försäsongsläger i staden förra året. De tyckte att det funkade så bra att de kom tillbaka igen i år.

– Vi är supernöjda med upplägget. Allting har gått i lås, säger tränaren Jasmin Zuta.

– Det är bra träningsmöjligheter med simhall, sporthall och gym med mera. Sedan finns det saker att göra också. Vi har varit på Mårten Skinnares hus och museet där. Sedan har vi spelat paintball och tennisturnering. I kväll ska vi till en höghöjdsbana.

Lagkaptenen Tobias Johansson hoppas att laget kan få ut mycket av lägret.

– Det är bra att få komma iväg och fokusera på att träna hårt under några dagar. Känna lite på kroppen inför säsongen. Sedan är det viktigt med de här klassiska teambildande momenten. Att umgås dygnet runt och göra aktiviteter tillsammans. Det hjälper oss att lära känna varandra i nya situationer, vid sidan av handbollen.

RIK spelade under veckan en träningsmatch mot Linköpingslaget RP. De vann med 39-23.

– Det var en bra match för båda lagen. Skönt att äntligen få spela lite på allvar efter många träningspass, säger Jasmin Zuta.

Vadstenakillen Ludvig Högberg fick dessvärre inte njuta av träningar i sin gamla hemmahall. Han låg hemma febersjuk.

Redbergslidstränaren Jasmin Zuta tror att Högberg kan få en bra säsong.

– Han hade en fantastisk vår och var väldigt bra nu under U21-VM. Det blir en viktig och stor säsong både för honom och laget. Han har fysiken och ett rejält försvarsspel. Förhoppningsvis kan anfallsbiten bli ännu bättre också!

Redbergslidstränaren Jasmin Zuta.
Redbergslidstränaren Jasmin Zuta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om