Klart: veteranen spelar vidare i LFC

Hon fick hela förra säsongen förstörd på grund av en korsbandsskada – men nu är det klart att Johanna Rasmussen spelar vidare i Linköpings FC.

28 december 2017 16:02

– Jag är oerhört tacksam över att LFC visar förtroende för mig efter ett år där jag inte kunnat bidra med så mycket på planen. Det går inte att beskriva hur mycket jag ser fram emot att dra på mig LFC-tröjan och äntligen kunna få spela fotboll igen, säger Rasmussen i ett pressmeddelande.

34-åringen värvades för ett drygt år sedan från Kristianstad för att ta en nyckelroll på mittfältet i topplaget – och för att spela sig in i det danska EM-laget till slutspelet i Nederländerna. Men redan under försäsongen i februari var olyckan framme och på en träning drabbades hon av en korsbandsskada.

Det gjorde att det inte blev något spel under allsvenska guldresan, men däremot fanns hon med på nästan alla träningar för att stötta och bidra med erfarenhet. Nu blir hon en av de rutinerade krafterna i ett i övrigt stora delar ungt lag.

– Hon känns nästan som ett nyförvärv, men som redan är en del av laget, säger klubbdirektören Maria Hagström.

Johanna Rasmussen, som gjort över 150 landskamper för Danmark, har också en tränarutbildning i sitt cv och det är ingen särskilt vågad gissning att hon i en framtid kan bli aktuell för en ledarroll i klubben. Men inte än. Som vi skrivit tidigare är LFC redan till nästa säsong på jakt efter en kvinnlig assisterande tränare med spelarerfarenhet.

– Vi har några alternativ, men ingenting som är klart. Det kan nog ta lite tid. Det är svårt att hitta på någon på halvtid, säger ordföranden Christer Mård.

Efter förlängningen av Rasmussen har LFC bara en anfallsplats kvar att fylla i truppen inför 2018.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!