Klart: Nytt avtal om arenanamnet

Stadium Arena har blivit ett välkänt begrepp i Norrköping. Så lär det fortsätta – minst tio år till.

10 juni 2019 10:23

LÄS MER: Så ska de städa undan krisen

LÄS MER: Utmanande sommar för Dolphins

Norrköping Dolphins och Stadium har kommit överens om en fortsättning på samarbetet, vilket innebär att arenanamnet blir intakt. Avtalet, som gör att Stadium Arena förblir Stadium Arena, är tecknat för tio år framåt, till och med 2028.

Den närmare 13 000 kvadratmeter stora hallen på Himmelstalundsområdet invigdes med pompa och ståt i december 2008. Det tioåriga avtalet om arenanamnet har nu gått ut, men alltså förlängts.

– Vi är så tacksamma för att ha skrivit ett nytt tioårsavtal med Stadium. För Dolphins är det en stor pusselbit som faller på plats med en viktig partner som vill satsa och stärka oss över en längre tid. Tack vare detta kan vi satsa på vår verksamhet med elit- och ungdomsverksamhet samt rullstolsbasket såväl som fortsatt fokus på jämställdhet, mångfald och integration, säger David Bergström, ordförande i Dolphins, till klubbens hemsida.

Till samma hemsida kommenterar Stadium Groups vd Karl Eklöf:

– Vi har varit en stolt sponsor till Dolphins och titulerat arenan i över tio års tid. Föreningens vision om att förena basket, människor och omvärld till glädje, inspiration och utveckling rimmar väl med Stadium och med ytterligare, minst, tio år till kan vi vara med och inspirera ännu fler att leva aktiva liv.

I vintras firades tioårsjubileum för hallen, som ägs av Dolphins, och i första hand är för basketen i klubben och friidrotten i Tjalve.

Utöver idrotten har det arrangerats mässor, konferenser och konserter med mera genom åren.

Under de tio åren som hallen har funnits har omkring 10 000 träningar och 7 000 matcher genomförts i arenans fyra hallar.

I det nytecknade avtalet ingår även att Stadium kommer fortsätta vara en av Dolphins huvudsponsorer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander