KLART: Maif-talangen skrev på för City

Ett lyckat provspel mot Örebro och saken var klar. 19-årige Motalakillen Adam Larsson är klar för Linköping City i division 1. "Han har något som vi kan utveckla ytterligare", säger Citymanagern Melke Alan.

21 januari 2019 11:30

LÄS MER: Anfallstalangen lämnar Maif

Adam Larsson kom fram som en stor talang i Motala AIF, men lämnade moderklubben i våras för att testa lyckan i Örebros ungdomsakademi. Nu tas nästa kliv i karriären, ett tvåårskontrakt är påskrivet med Linköping City.

– Jag såg honom när vi mötte Maif i tvåan för några år sedan. En riktigt bra spelare, men då var han lite valpig. I Örebro har han tuffat till sig och jobbat på fysiken, det ska bli spännande att se vad han kan göra hos oss, säger Melke Alan.

19-åringen var på besök i Linköping redan före jul, och blev inbjuden igen i början på det nya året. Han imponerade i träningsmatchen mot Örebro (2–4) i fredags och efter det skrevs kontraktet.

– Örebro har tagit väl hand om mig det här året, men det var dags att röra på sig. Jag gillar City och Melke (Alan), allt runt ledarna och laget känns proffsigt. Det ska bli riktigt kul att komma igång, säger Adam Larsson.

Var på plan är tanken att han ska spela?

– Precis som de flesta jag värvar till City är han i mina ögon en allroundspelare som kan spela allt från högerback till ytterforward. Men frågar du Adam själv ser han sig nog som en offensiv pjäs, säger Melke Alan.

Provspelande mexikanen Carlo Yael, som gjorde mål mot Örebro, drabbades av kramp under matchen men är fortfarande högaktuell för City.

– Inte lätt att komma direkt från Mexiko till åtta minusgrader i Sverige. Han fick lite problem med andningen också, säger Melke Alan.

Redan på onsdag är det dags för nästa träningsmatch, allsvenska Kalmar FF väntar på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson