KLART: Linköping anmäler sig till SSL

Den förlängda anmälningstiden till SSL gick ut på fredagen. Linköping innebandy har anmält sig till förbundets högsta innebandyliga nästa säsong.

1 mars 2019 14:00

– Vi har anmält oss och alla andra klubbar har också sagt att de ska anmäla sig, säger Libks sportchef Johan Fredriksson.

En merpart av årets SSL-klubbar hade tidigare annars bildat utbrytarligan Premier floorball league, PFL. Men den läggs nu på is sedan förhandlingar har inletts mellan Svenska innebandyförbundet och klubbarna, med Riksidrottsförbundet som medlare.

Så här skriver förbundet på sin hemsida om det första möte som den nya förhandlingsgruppen hade i veckan:

"Under onsdagskvällen genomfördes ett första medlingsmöte i SSL-konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen Svenska Superligan (FSSL). Riksidrottsförbundet (RF) var med som medlare och på plats fanns även representanter från distrikten som observatörer. Medlingen skedde i god anda och man enades om att nästa träff ska ske den 14 mars."

– En bra start, nu blir det en heldag om två veckor, berättar Johan Fredriksson.

Konflikten är dock inte löst och att exempelvis Libk nu anmäler sig till SSL, efter att tidigare ha sagt att klubben väljer PFL, är med förbehållet att förhandlingsgruppen kommer fram till ett avtal.

– Senast sista april måste det finnas ett avtal. Vi kan ju inte spela i en serie utan att veta förutsättningarna, säger Johan Fredriksson.

Ni tror att det blir ett avtal?

– Ja, det är vi trygga med, och vi vill ju göra det här tillsammans med förbundet, säger Fredriksson.

Att medlingsgruppen nu jobbar med frågan betyder att starka personer i klubbarna nu kan fokusera på annat. Det har tagit mycket kraft, striden om tv-rättigheterna.

– Vi vill ju jobba med årets säsong nu och se till att vi kan få mycket publik till våra slutspelsmatcher, säger Johan Fredriksson.

Sportchefen noterar att det känns som att alla i Libk-laget ofta gått och varit missnöjda under säsongen, men faktum är att på söndag kan Libk säkra en topp fyra-placering i grundserien och komma upp i det högsta antalet poäng någonsin som ett Linköpingslag haft i högsta serien.

– Det säger lite om att vi varit rätt bra ändå, tycker Johan Fredriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius