Klart: LFC värvar – från Djurgården

Det blev inte en kvinnlig assisterande tränare i Linköpings FC. Vem det blev? William Strömberg.

19 december 2018 09:56

En del nya spelare har ramlat in under senaste tiden – och nu är det också klart vem som kommer in som assisterande tränare i allsvenska topplaget. Som vi berättat tidigare var ambitionen att hitta en kvinnlig tränare med erfarenhet av spel på högsta nivå, men efter att ha fått nej från Johanna Rasmussen och Renée Slegers har sökandet gått vidare.

Och nu har valet fallit på William Strömberg.

– Det känns väldigt bra. Jag hade förhoppningar om att mitt nästa tränaruppdrag skulle innefatta arbete med seniorspelare på hög nationell nivå, i en roll där jag får vara med och driva träningarna och utveckla spelarna och laget, säger han i ett pressmeddelande.

30-åringen kommer närmast från Djurgårdens U19-lag och har inte mindre än tio år bakom sig i storklubbens organisation, som tränare för ungdomslag i olika åldrar. Han har en kandidatexamen från lärarlinjen på GIH, där han var klasskamrat med nuvarande LFC-tränaren Olof Unogård.

Så det blir en ledarduo som känner varandra väl sedan tidigare.

– En ruskigt kompetent tränare, säger Unogård om sin nya kollega.

Under 2018 har William Strömberg även varit assisterande förbundskapten för P16-landslaget, ett uppdrag som avslutas under våren.

Nu tar han steget över till damfotbollen, dit han handplockades av Unogård som hade honom högt på önskelistan för att ersätta Joel Bäckström och Charlotte Rohlin, som båda var assisterande tränare under förra säsongen och där den sistnämnda kommer att vara mammaledig under större delen av nästa år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten