KLART: Här är Mjölbys nyförvärv

Hannes Irebro startade karriären i Mjölby hockey. Nu är han tillbaka – och ska hjälpa moderklubben upp i division 1.

2 januari 2019 21:15

– Lite speciell känsla, men det ska bli riktigt kul, säger Hannes Irebro medan han bytte om inför onsdagens träningspass med sina nya klubbkompisar.

Efter ungdomsåren i Mjölby blev det flera säsonger i Vita Hästens organisation innan han inför den här säsongen skrev på för Tranås AIF. 20-åringen tillhör fortfarande Taif i division 1 och har spelat 18 matcher under höstsäsongen. Men när två nya backar precis anslutit tyckte Hannes Irebro att det bästa alternativet var att återvända till rötterna. Hem till Mjölby hockey.

– Jag känner redan de flesta i laget, så det är inga problem att komma in i gänget, säger Hannes Irebro.

Tanken är att han ska spela för MHC säsongen ut, men får Tranås backproblem kan han bli återkallad dit.

– En lugn och spelskicklig back som vi förhoppningsvis kommer få mycket nytta av, säger MHC-tränaren Peter Forsén.

Mjölby startar alltvåan med bortamatch mot Jonstorp på lördag. MHC utmålas av många som favorit till seriesegern, men Peter Forsén höjer ett varningens finger:

– Under hösten har vi ibland kunnat spela utan tanke och vinna ändå. Det håller inte i alltvåan, det kommer bli tuffare matcher och vi måste vara med hela tiden. Det kommer krävas mer av varje enkild spelare. Annars kommer vi bli straffade, säger Peter Forsén.

Han tror att Vänersborg och Borås blir de tuffaste motståndarna i kampen om ett topplacering. Sex av åtta lag i alltvåan går vidare till ett dubbelmöte där vinnaren därifrån är klar för den avslutande kvalserien till division 1.

– Det är en lång väg kvar och vi försöker jobba långsiktigt så att vi är som bäst i mars, säger Peter Forsén.

Viktige Christian Andersson-Gran missar matchen mot Jonstorp av privata skäl, men kommer finnas med under resterande del av säsongen. Positivt för MHC är att både Marcus Jacobsson (bruten handled) och Adam Lundqvist (hjärnskakning) är tillbaka efter lång skadefrånvaro.

– Kul att se båda på is, även om det säkert kommer ta ett tag innan de kommer in i tempot, säger Peter Forsén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa