Nyförvärvet: "Jag är väldigt laddad"

Han har gjort 82 matcher i allsvenskan under tre säsonger. Nu ska Dinko Felic, 32, hjälpa Linköping City uppåt i seriesystemet.

1 mars 2016 15:35

Han har gjort 82 matcher i allsvenskan under tre säsonger. Nu ska Dinko Felic, 32, hjälpa Linköping City uppåt i seriesystemet.

- Det ska bli jättekul. Jag är väldigt laddad för det här.

Det blev alltså som vi redan berättat. På en presskonferens under tisdagen presenterades klubbens senaste nyförvärv av ordföranden Tuncay Yuksel.

- Vi är mycket stolta över att vi kunnat lösa det här och har i och med Dinkos påskrift fått en mycket viktig pusselbit på plats.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och för oss berättade Dinko Felic vilka olika turer som till slut tog honom till Linköping.

- Mitt förstaval var att stanna i Syrianska, men när det inte gick att lösa så försökte jag flytta tillbaka till Norge där min mamma bor. Men där löste det sig inte heller med några klubbar och då kom jag i kontakt med Linköping.

Han berättar att den första kontakten mellan honom och Michel Aldemir, Citys sportchef, togs i slutet av januari.

- Vi spelade tillsammans i Syrianska och umgicks en hel del då. Nu när han ville att jag skulle komma hit, och föreningen kunde hitta en helhetslösning med jobb och boende, så blev det väldigt intressant. Jag kände att jag ville prova något nytt och nu är jag här.

- Jag tycker det finns en stor potential i den här klubben och man har väldigt bra förutsättningar, bland annat i den här arenan. Det är inte många klubbar i Superettan som har det så bra.

Fotbollsmässigt är det inga tvivel om vad han kan göra på en plan. Dino är en storväxt kille, nästan två meter, och har som sagt gjort många matcher på elitnivå.

När vi bad honom beskriva sina egna styrkor sa han:

- Eftersom jag är ganska lång så tror de flesta att jag bara ska vara där framme och nicka på alla bollar, men jag vill påstå att jag har fler kvalitéer. Jag ser mig själv som en teknisk spelare som skapar mycket ytor åt mina medspelare.

- Jag hoppas kunna bidra med mycket rutin och tror att jag kan prestera på en bra nivå fortfarande.

Han gjorde sin första träning med laget på torsdagskvällen, men det är tveksamt om han spelar redan till helgen.

- Jag tränade med Syrianska hela januari ut, men under februari har jag fått hålla igång på egen hand. Nu vill jag komma igång här med några tuffa träningar så får vi se hur kroppen svarar. Jag vill inte riskera att dra på mig några skador, så kanske väntar jag med matchspelet till nästa helg.

Vladan Ladan, tränaren, jublar förstås högt över sitt senaste tillskott i truppen.

- Absolut, det är en fullträff. Det här skapar publicitet både från publik och media och hela klubben, både spelare, ledare och övriga, blir jättetaggade av det här, att vi lyckas få hit en så stor profil.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!