"Ska inte bara bjuda in någon som slagpåse"

Den första upplagan av MMA-galan Excellence fighting championship var en succé – och nu vill grundarna Anders Ohlsson och Samuel Seung Chan Ericsson ta den andra till ytterligare en nivå. "Vi etablerade oss redan på den första galan som topp tre i Sverige", säger Anders Ohlsson.

Grundarna av Excellence fighting championship Anders Ohlsson och Samuel Seung Chan Ericsson hoppas de kan toppa premiärgalan.

Grundarna av Excellence fighting championship Anders Ohlsson och Samuel Seung Chan Ericsson hoppas de kan toppa premiärgalan.

Foto: Rebecca Candevi

Kampsport2019-10-09 07:00

Efter all ros organisationen Excellence fighting championship fått efter den första galan är det nu upp till bevis om de kan toppa vad de redan åstadkommit. Lördagen den 12:e oktober förvandlas Sporthallen till en riktig kamsportsarena på nytt där flera svenska och utländska fighters gör upp i buren. 

– Vi fick ett bra självförtroende efter den första galan då det verkligen blev lyckat.  Det känns som Linköping kommer att sluta upp igen omkring det här, säger Anders Ohlsson och ler. 

För att upplevelsen ska bli ännu bättre för publiken har arrangörerna lagt ner mer på ljud och ljus. Något som också efterfrågats efter den första galan är möjlighet att kunna äta och dricka ett glas vin eller en öl till matcherna. Därför har de tagit in hjälp från ägaren av Johannes kök, Johannes Soner. 

–  Han är riktigt duktig på allt som har att göra med vad som fungerar med alkohol och mat på event. Vi har haft mycket möten med honom om just den biten. Den luckan har vi fyllt nu, säger Samuel Seung Chan Ericsson och fortsätter: 

– Vi har jobbat på detaljnivå och det kan bara bli ännu mer lyckat den här gången. Sedan är det även bättre fighter med bättre kort. Det har vi fått bra kritik för av MMA-folk. 

Dock blir det ingen bältesmatch den här gången. Den tilltänkt bältesmatchen med Elin Öberg har blivit inställd då hon inte kunde ta matchen. Därmed har galan också ett kort utan några tjejfighter. 

– Det är synd att vi inte har någon dammatch nu för det vill vi ha, men framöver kommer vi att ha det. Det är lite färre damer på marknaden. I övrigt går vi från tre proffsmatcher till fyra och bygger sakta upp oss mot fler och fler proffsmatcher, säger Ohlsson och tystnar innan han fortsätter: 

– Vår huvudmatch kunde ha varit en bältesmatch med tanke på hur duktiga de är. Men vi har lite planer för gala tre istället där vi eventuellt tänkt oss en turnering både på herr- och damsidan. 

Den här gången är det tre utländska utövare som kommer till Linköping för att gå in i buren. Det är  Szymon Broncel från Polen, Felix Polianidis från Grekland och Adam Bramhald från Storbrittanien. 

– Det ska inte vara något bottenskrap från utlandet som kommer hit utan vi har letat land och rike runt för att hitta fighters som ska passa, säger Ericsson medan Ohlsson fortsätter: 

– I många galor tar de in motståndare bara för att de ska förlora. Men vi försöker alltid matcha motståndarna med vinnande records så att det blir tuffa matcher. Man ska inte bara bjuda in någon som slagpåse. 

Som tidigare gala kommer arrangörerna jobba hårt för att hålla tidsplanen kvällen igenom. Tanken är att evenemanget även den här gången ska bli som en "förkväll" där publiken ska kunna dra vidare och fortsätta kvällen efter att de sista utövarna har klivit ur buren. 

–På vissa galor får du sitta i 20 minuter i tystnad och vänta på att nästa fight ska komma igång. Så vill inte vi ha det, säger Ericsson och suckar. 

– Man vill ju ha tempo på det. Vi har två max tre låtar mellan fighterna. Hela tanken med vårt koncept är att det inte bara ska vara för MMA-folket utan det ska vara en bra förkväll om man vill vidare ut senare eller en kväll för familj och vänner, säger Ohlsson. 

Grundarna av Excellence fighting championship Anders Ohlsson och Samuel Seung Chan Ericsson.
Grundarna av Excellence fighting championship Anders Ohlsson och Samuel Seung Chan Ericsson.
MATCHKORT

A-klass

Abbe Saidov vs Mesut Ismash 

Awat Kohzadi vs Jonny Touma 

Sebastian Gonzalez vs Abdurahman Nasrutdinov 

Theodor Berggren vs John Odelkvist 

Tobias Söderberg vs Jonas Nordborg

Jonnie Andersson vs Kevin Munje 

Pro-MMA

Christoffer Hillsjö vs Szymon Broncel 

Adam Westlund vs Moein Ahmadi 

Anton Turkalj vs Felix Polianidis 

Fernando Flores vs Adam Bramhald

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!