"Jag såg det inte riktigt komma"

Jodå, det blev östgötskt långt framme i kortbane-SM på cykel i Helsingborg. Men inte från Motala AIF – utan från Linköpingsklubben Hymer.

7 juli 2018 15:14

– Jag såg det inte riktigt komma. På sitt sätt känns det som en seger, sa Jakob Södergrann efter andraplatsen.

Nyblivne svenske linjemästaren Lucas Eriksson, Maif Racing, var en av favoriterna inför lördagens SM-race. Men Eriksson fanns inte med längst där framme när den avgörande spurtstriden på Gröningen vid kanten av Öresund drogs upp.

Det gjorde däremot Jakob Södergrann.

En trio var loss under de tre avslutande varven och till sist gjorde CK Hymer-cyklisten tillsammans med Emil Andersson, Giro Cycle Club, och Olof Åström, Ryska Posten, upp om SM-titeln – och över mållinjen var Andersson sex tiondelar före Södergrann.

– Tyvärr kom jag in lite fel till upploppet. Emil låg bakom mig och för min del hade det varit bättre om det varit tvärtom. Sen var det svårt att se exakt var var målet var beläget och jag väntade kanske lite för länge, sa Jakob Södergrann, som därmed tangerade sin SM-placering från 2012.

Han har haft en ojämn säsong där han inte riktigt fått till det i tävlingssammanhang. Kortbane-SM var ett av de stora målen och där kom den efterlängtade framgången.

– Det behövdes, sa han.

Överraskad?

– Nja, det kändes ganska länge som om jag inte hade någon superdag. Men det blev bättre och till slut riktigt bra.

Topptippade Lucas Eriksson slutade på 13:e plats. Bästa Maif-cyklist: åttondeplacerade Isac Lundgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten