LHC-fansen går i väntans tider och undrar när det ska bli klart med den sista och så viktiga värvningen inför säsongen.
Svaret:
Snart.
– Vissa övergångar går snabbt att lösa och vissa tar av olika anledningar lite längre tid. Jag vill inte binda mig för någon exakt dag, men vi är nära och i princip överens med den center som vi vill ha. Det är mest formaliteter som återstår, säger Fredrik Emvall.
Och när det blir det klart?
– Jag hoppas och tror i nästa vecka.
Annan fördelning
Emvall vill inte nämna några namn, men som Corren skrivit tidigare handlar det om en nordamerikansk center som hämtas från AHL. Tanken är att han ska ersätta poängkungen Jeff Taffe (som flyttar till Ryssland), men Emvall tonar ned snacket om stjärnvärvning.
Han säger:
– Det blir en riktigt bra spelare. Inget snack om det. Men vi vill ha ett jämnare lag och fördela målen på ett annat sätt. Jag räknar inte med att han ska göra 60 poäng som Taffe gjorde eller slåss i toppen av poängligan på samma sätt.
Hur ser marknaden ut?
– Jag får sms och mejl från agenter varje dag. Det finns fortfarande många bra spelare lediga. Som Rickard Gynge (som gick till Växjö) nu, för att ta ett exempel.
Visade ni något intresse där?
– Nej.
Spännande
LHC har så här långt gjort klart med backarna Chad Billins samt anfallarna Niklas Persson, Rhett Rahkshani, Andrew Gordon, Niklas Fogström, Nick Sörensen och Jakob Lilja. Men den kanske enskilt viktigaste värvningen återstår. Samtidigt har flera av de övriga SHL-klubbarna satsat hårt och ser ut att få starkare lag.
En höst, vinter och vår där LHC mer än tidigare kan slå ur underläge väntar.
– Det känns spännande. Vi kommer att satsa hårt på det vi pratat om tidigare med mer tydlighet och högre krav. Vi ligger inte i toppen av pengaligan och får bygga på ett annat sätt, säger Fredrik Emvall, som fortsatt räknar med att hela laget (inklusive den center som ännu inte är klar) ska vara på plats till träningsstarten i slutet av juli.
Filma träningar
Som en del i satsningen med en ökad kravbild kommer en hel del träningar att filmas i fortsättningen. Dels för att kunna ge spelarna bättre feedback på vad som varit bra och dåligt, dels för att få ytterligare ett instrument för att se till att alla gör det de ska.
– Det är absolut inget unikt i hockeyvärlden. Men vi har inte gjort det tidigare, säger Emvall.