Han tar över efter Mård

Ett fall framåt för LHC, ekonomiskt. Nyvalde ordförande Per Magnusson ser ut att få börja med smekmånad.

Per Magnusson, ny LHC-ordförande.

Per Magnusson, ny LHC-ordförande.

Foto: John Senewiratne

Ishockey/Linköping2016-06-22 22:24

På förhand kan det anses som ett otacksamt uppdrag – att ta över som ordförande i Linköpings HC efter Christer Mård. Men Per Magnusson säger sig vara redo för uppgiften.

– Det är en stor ära att få förtroendet för det här uppdraget. Det är en utmaning, men känns som en rolig utmaning. Styrelsen är ju gammal och det finns erfarenhet, säger Per Magnusson.

Han har fått det hyfsat bäddat för sig sett till årsredovisningen – i alla fall jämfört med tidigare år. LHC:s resultat för föregående år slutade på ett minus på ”bara” lite drygt 1 miljon kronor för hela koncernen.

LÄS MER: Nu lämnar han LHC - nästan

Att jämföra med föregående år som landade på minus 2,2 miljoner.

Men ekonomin kommer vara i fokus för styrelsen även fortsättningsvis. I år fick LHC varsla ett antal personer för att komma upp på fötterna ekonomiskt.

– Vi kommer ses igen efter sommaren, men vårt första uppdrag blir att vi fortsätter arbeta för att stabilisera upp ekonomin, samt hur vi ska göra arenaupplevelsen bättre för att stärka upp vårt varumärke, säger Magnusson.

– Vi ska inte ändra på allt. Det som är bra ska fortsätta vara så, men förhoppningen är att vi ska kunna skruva och justera vissa bitar. Ambitionen är att vi ska bli bättre, säger han.

LHC:s klubbdirektör Anders Mäki om var LHC befinner sig idag:

– Det som varit jobbigt är att vi haft en extrem besparingsprocess där folk fått lämna sina jobb. Det fanns inget annat vi kunde göra, vi har varit tvungna att hitta sätt att vända på ekonomin, men just nu är vi fyllda av framtidstro, säger Anders Mäki.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!