Vita Hästen nådde miljonmålet

"Jag är både stolt och glad", säger vd Fredrik Jensen i Vita Hästen.

NORRKÖPING 2015-03-25
Modo:s Emil Pettersson jublar efter 2-1 målet under onsdagens direktkval till SHL, match 4 i bäst av 7, mellan HC Vita Hästen och MODO Hockey i Himmelstalundshallen i Norrköping.
Foto: Stefan Jerrevång / TT kod  60160

NORRKÖPING 2015-03-25 Modo:s Emil Pettersson jublar efter 2-1 målet under onsdagens direktkval till SHL, match 4 i bäst av 7, mellan HC Vita Hästen och MODO Hockey i Himmelstalundshallen i Norrköping. Foto: Stefan Jerrevång / TT kod 60160

Foto: Stefan Jerrevång / TT

ISHOCKEY2015-04-30 10:58

Vita Hästen gick i början av februari ut med en miljonoffensiv mot Norrköping under rubriken "Elithockey i Norrköping 2015/2016" i hopp om nya pengar för att fixa elitlicensen och allsvensk status.

Målet var 10 000 kronor från 100 företag före den 30 april.
Det lyckades. Norrköping svarade upp.

– Det är oerhört glädjande, säger Fredrik Jensen.

– Jag tvivlade aldrig på att vi skulle nå målet. Klubben har ju känt stödet hela våren, men visst kändes det lite extra skönt och bra, när vi verkligen nådde 100 företag. Det var stort.

I kampanjen ingick också ett löfte från Johan Karlsson, som sitter i klubbens styrelse. Han lovade stryka den miljon han lånat ut till klubben tidigare om man nådde miljonmålet. Så blir det.

– Det är med viss stolthet jag ser stödet från näringslivet i Norrköping och kan konstatera i samma ögonblick att det kommer svida lite för mig att uppfylla min del av uppgörelsen, säger Johan Karlsson i ett pressmeddelande från klubben.

Pengar fixade inte bara elitlicensen utan ger också klubben en stabilare grund för det fortsatta arbetet.

– Vi kan på riktigt etablera oss i allsvenskan, men på sikt också blicka uppåt i seriesystemet. Med en stabil organisation och ekonomi som bas finns det absolut en förutsättning för långsiktig framgång, menar Fredrik Jensen.
 
Mats Willner

Vita Hästen
Fredrik Jensen
Ishockey
Himmelstalundshallen
Vita Hästen Fredrik Jensen Ishockey Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!