"Vill först höra vad LHC säger"

Eddie Larsson öppnar för att förlänga med LHC. "Först och främst vill jag höra vad Linköping säger", säger lagkaptenen.

Ledigt veckoslut väntar för Eddie Larsson och övriga LHC-are. För lagkaptenen blir det en sväng hem till Mariestad.

Ledigt veckoslut väntar för Eddie Larsson och övriga LHC-are. För lagkaptenen blir det en sväng hem till Mariestad.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-12-12 14:30

Med tanke på landslagsuppehållet är det helledigt över helgen och medan de flesta övriga lag nystartar på tisdag får Linköping HC vänta till på torsdag på viktiga bottenmötet med Oskarshamn.

Sedan väntar en veckas uppehåll.

Igen.

– Det blir lite ryckigt, men det är som det är. Nu gäller att fokusera på matchen som vi har kvar före jul. Den blir extremt viktig för att fortsätta knapra in på slutspelslagen, säger Eddie Larsson.

Med fem poäng av sex möjliga i förra veckan förbättrades det utsatta läget och upp till tiondeplacerade Brynäs är det nu fyra poäng.

– Klart att det är dit som vi just nu tittar. Det är absolut inom räckhåll och jag tycker att vi har visat att vi är lika bra som de lagen. Vi har något bra på gång och något att bygga vidare på, säger Larsson.

Lagkaptenen är en av dem med utgående kontrakt i vår och några regelrätta förhandlingar har ännu inte inletts.

Han säger:

– Vi har inte pratat så och ärligt talat har jag inte fokuserat så mycket på det. Agenten får sköta det där. Men jag trivs bra och så får vi se vad "Pajen" (Niklas Persson, general managern) tycker och tänker.

Man skulle kunna tänka att du är i ett läge av din karriär det lockar med spel utomlands.

– Nja, det är inget som jag tänkt på sådär. Jag trivs som sagt bra och först och främst höra vill jag höra vad Linköping säger. 

Vad står på hockeymässiga önskelistan?

– Att vi fortsätter att driva spelet och samtidigt behålla tryggheten i defensiven. Då ger det oss alltid chansen att vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!