Viktig LHC-seger i seriefinalen

LHC-damerna fortsätter att imponera i SDHL. Hemma mot Modo kom den sjunde raka segern efter att stjärnan Lara Stadler gjort matchavgörande 3–2 med dryga minuten kvar.

Segerskytt. Lara Stadler avgjorde.

ISHOCKEY2017-11-18 18:31

Då LHC i och med lördagens seger har spelat 19 matcher och tabelltrean Luleå 13 matcher ( ja, du hörde rätt) så är det kanske svårt att klassa matchen mot Modo som en ren seriefinal. Men i vilket fall som helst var det ettan som gjorde upp mot tvåan i Stångebrohallen. Och segern innebär att LHC nu är nio poäng före den näst värsta konkurrenten, med två matcher mer spelade.

Inför matchen hade Modo vunnit sina nio senaste matcher så att det skulle bli jämnt och tufft var verkligen ingen överraskning. LHC fick också en tuff start när landslagsprofilen Erika Grahm gav bortalaget ledningen i den första perioden.

Fast ju längre matchen gick - desto mer var det Linköping som tog över. När Denise Altmann och Ingrid Morset gjorde två snabba mål som vände matchen i mitten av den andra perioden kändes det logiskt. Modo ville dock annat och lyckades kvitterade innan paus.

När allt sedan såg ut att gå mot en förlängning så dök, föga överraskande, Lara Stadler upp och tryckte in avgörandet med 58.48 på klockan. Målet var schweiziskans 23:e fullträff den här säsongen. Ett minst sagt imponerande facit på 19 matcher.

Redan imorgon, söndag, väntar ett nytt möte med Modo på hemmaplan där LHC har chansen att dryga ut avståndet ytterligare. Nedsläpp för den matchen är klockan 13.00.