"Vi sätter inte våra chanser"

Olofströms effektivitet i kombination med bra målvaktsspel grusade Mjölby Hockeys förhoppningar om ännu en seger i kvalet till division 1.

ishockey2016-03-20 19:29

Slutresultatet blev 1–3 (0–0, 1–1, 0–2) vilket sett till matchbilden långt ifrån speglade matchbilden.

– Vi sätter inte våra chanser. Plus att de får för enkla mål. Därför förlorar vi idag, konstaterade MHC:s tränare Erik Vikström.

Mjölby var det klart bättre laget i de två första perioderna, men det dröjde en halvtimma innan man äntligen lyckades överlista OIK-keepern Dennis Karlsson, av många ansedd som seriens bästa målvakt.

Martin Pärna spräckte nollan med ett rappt handledsskott, fint framspelad av Klas Leidermark och Martin Carlberg.

I det läget var förutsättningarna för fjärde raka segern goda. Olofström hade inget eget spel, slog bara ifrån sig och väntade på hemmalagets misstag. Som skulle komma. En hemmaback drällde med pucken i egen zon och OIK:s specielle målskytt Ryan Harrison var obeveklig när läget yppades.

I tredje perioden slarvades det åter i egen zon och plötsligt var ett närmast utspelat Olofström i förarsätet. 1-3 kom som ett brev på posten när drygt sju minuter återstod och det var ett riktigt vackert hockeymål signerat Andreas Grönqvist.

Mjölby jagade förgäves en reducering men med disciplinerat försvarsspel och en målvakt i toppform kunde gästerna relativt enkelt behålla sin ledning matchen ut.

Spelmässigt en helt okej match av Mjölby. Men skärpan i avsluten måste bli betydligt bättre. Ett mål på 35 skott är för klent.

Dystra miner i MHC-kabyssen förstås, men långt ifrån uppgivet.

– Vi har ingen press på oss utan det är bara att gå ut och köra. Roliga matcher väntar, menade Erik Vikström.

Målen: 1–0 (30.55) Martin Pärna, 1–1 (37.07) Ryan Harrison, 1–2 (49.27) Robin Mendelsohn, 1–3 (53.19) Andreas Grönqvist.