"Vi räknar med att han är med"

Här är beskedet om Garrett Roe efter smällen – och inför fredagens SM-kvartsfinal. "Vi räknar med att han är med", säger Dan Tangnes, LHC-tränaren.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

ishockey2017-03-23 12:38

Efter 2–1 i hemmamötet med Brynäs i onsdags lever hoppet för Linköpings HC i slutspelsserien mot Brynäs. Men Garrett Roe, en av nyckel­spelarna, fick en rejäl smäll av Brynäs Johan Alcén och tvingades sedermera utgå i tredje perioden. Som det såg ut fick Roe olyckligt klubban i ansiktet och lagläkaren Christer Andersson bekräftade efteråt att det rörde sig om en "överkroppsskada".

Nu tränade han inte på torsdagen och är ett frågetecken inför nästa match.

Men Dan Tangnes, tränaren, är optimistisk och tror på spel.

– Vi räknar med att han är med, säger Tangnes.

Han följer i alla fall med i bussen upp?

– Det är tanken.

Sedan tidigare har LHC en nyckelspelare på skadelistan, det är Sebastian Karlsson som med största säkerhet är borta under de närmaste veckorna. Anton Björkman spelar med juniorlaget i kväll, vilket öppnar för trolig comeback för Emil Kristensen, som varit borta länge på grund av skada.

– Det känns som att det spelmässigt går åt rätt håll. Vi har skapat fler målchanser än Brynäs i de två senaste matcherna och det gäller att fortsätta på samma sätt. Då kommer vi att få betalt för det, säger Dan Tangnes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!