"Vi måste vinna tio för slutspel"

Femton matcher kvar av grundserien för LHC. "Vi måste vinna minst tio för att gå till slutspel", säger backen Eddie Larsson.

Risk för kval. Men LHC-backen Eddie Larsson pratar hellre om möjlighet till slutspel.

Risk för kval. Men LHC-backen Eddie Larsson pratar hellre om möjlighet till slutspel.

Foto: PETER HOLGERSSON/BILDBYRÅN

Ishockey2020-01-29 19:30

Nio poäng av nio möjliga innebar förbättrat läge för Linköping i bottenstriden i SHL-hockeyn med ökad differens till Oskarshamn och Leksand på platserna bakom i tabellen.

Men Eddie Larsson tittar inte nedåt utan bara uppåt.

Han säger:

– Vad är det nu? Femton matcher kvar. Vi behöver säkert vinna minst tio av dem.

För att?

– Ta oss till slutspel. Det kommer att bli ett jäkla race och det enda vi kan göra är att fokusera på att vinna varenda match.

Annars snackas det mest om att undvika ett ovisst kval.

– Inte inom laget. Jag tycker att vi fått in det där med slutspel mer och mer. Det är en bit upp, vi måste vinna många matcher och Växjö måste förlora en del, men vi har gett oss fasen på att försöka lösa det.

Under de senaste säsongerna har han varit lagkapten, men efter Jonas Junlands entré blev det byte på posten och Eddie Larsson är numera enbart assisterande kapten på bortamatcherna. En och annan hade säkert sett det som en tuff petning, men 28-åringen hävdar att han inte har haft några bekymmer att hantera situationen.

– Det är inget som händer så ofta, men när det kommer hem en kille som varit i klubben så länge, som har skrivit kontrakt på fyra och ett halvt år och som jag vet betyder mycket för klubben. . . då kan jag förstå det.  

Ingen besvikelse?

– Nej, det spelar inte så stor roll för mig. Bokstav eller inte på bröstet så hoppas och tror jag att jag är samma spelare ändå. Jag är inte en sådan person som grubblar en massa. Med (Andrew) Gordon borta var det bra att vi fick in en ledarkille till.

– Jag vill fortfarande vara med och leda gruppen framåt. Nu får Jonas ta ett kliv fram och vi övriga ska hjälpa honom med det. Vad gäller rollfördelning i omklädningsrum och inför matcher är det ingen större skillnad, säger Eddie Larsson.

Backen har inte kommit undan kritik under säsongen, men på slutet spelat allt bättre. Ofta tillsammans med Sam Lofquist.

– Hans inställning är lite annorlunda. Det är full fart framåt. Men det känns som vi fått till ett bra samarbete. Jag gillar honom. Det är en bra kille som verkligen tycker att hockey är kul. Han har glimten i ögat och bjuder på sig själv hela tiden.

Sista frågan känns rätt given: har det vänt nu?

– Det sa vi även när vi tog fyra raka i höstas. Men jag hoppas ju det. Det känns så. Du såg själv på träningen nu hur det gjordes betydligt fler mål än tidigare.

Närmast väntar bortamöte med Skellefteå på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!