Uppgifter: Axelsson spelar mot LHC på lördag

Skadebekymmer har gjort att Djurgården, som är Linköping HC:s motståndare under lördagen, kallat in Dick Axelsson för spel tidigare än väntat. Det rapporteras av Sportbladet.

Dick Axelsson gör comeback i Djurgården mot Linköping.

Dick Axelsson gör comeback i Djurgården mot Linköping.

Foto: MICHAEL ERICHSEN

Ishockey2019-11-15 17:40

Tidigare har det aviserats att Dick Axelsson inte ska vara i spel för Djurgården förrän om en vecka. Men nu avslöjar Sportbladet att han redan under lördagen kommer att spela mot Linköping HC i Saab Arena. Det är på grund av skadebekymmer i truppen som den 32-årige forwarden får ansluta till laget tidigare än väntat. 

– Det känns inspirerande, en lördag som var planerad på annat håll blir en SHL-match mot Linköping. De ringde på torsdagskvällen och sa att det var nya skador och frågade om jag var tillgänglig, säger Dick Axelsson till Sportbladet. 

Han har inte gjort en enda träning med laget den här säsongen och kastas därmed direkt in i hetluften. All registrering och alla försäkringar är klara för att han ska kunna spela på lördagen, enligt Sportbladet. 

– Rent hockeymässigt var det självklart att spela, det är klart att jag sa ja – men det blev lite praktiskt att lösa hemma. Nu har jag varit och lämnat utrusningen hos materialarna, de skulle fixa allt, säger Dick Axelsson till tidningen. 

– Målsättningen är att bidra i högsta grad. Jag går in med inställningen att vara bland de bästa spelarna på isen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!