Ungt LHC-fan skänker pengar genom sin bakning

Alva Holm är 12 år och älskar bakning och LHC. Varför då inte kombinera sina två passioner till en?

Alva Holm kombinerade sin passion med att baka och att titta på LHC genom att öppna ett tillfälligt fik där överskottet går till klubben.

Alva Holm kombinerade sin passion med att baka och att titta på LHC genom att öppna ett tillfälligt fik där överskottet går till klubben.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-12-02 15:30

Till en lokal i Vidingsjö ringlade en kö med människor för att ta sig in. Alla ville köpa bakverken som 12-åriga Alva Holm hade till försäljning. Det var inte vilket café som helst utan allt överskott gick till hennes favoritklubb Linköping HC. I somras öppnade hon upp det tillfälliga fiket för första gången och nu var det dags att göra en favorit i repris. 

– Då fick jag in 3000 kronor, så det gick väldigt bra, säger Alva stolt och fortsätter: 

– Det är fler människor nu än vad det var i somras. Jag tror det är bra att man kan ta med sig fikat hem nu när det är fullproppat på schemat vid jul. 

Inte nog med att försäljningen gått bra så fick Alva en stor överraskning vid öppningen. In kom två killar med LHC-mössor på sig, och den ena visade sig vara LHC:s lagkapten Eddie Larsson. 

– Jag förstod ingenting till en början. Jag trodde att det var några som hejar på LHC som fått reda på att jag skulle skänka pengarna till klubben. Men när jag såg att det var Eddie Larsson ställde jag ifrån mig ett par kakor som jag höll i min hand och blev så chockad att jag glömde bort var jag hade ställt dem sen, säger Alva och skrattar till lite nervöst. 

Eddie Larsson köpte själv med sig en hel del fika som han skulle bjuda resten av killarna i laget på. När han skulle gå där ifrån fick han också en stor kram av en överlycklig Alva.  

– Alla andra här visste om det. Men inte jag. Det var jättekul och coolt för jag har kollat på LHC sedan jag var fem, sa hon med tindrande ögon.  

Intresset för Linköping HC växte fram efter att Alva började gå på ishockeyn med sin mamma. Nu har hon blivit en hängiven supporter till laget och hade också pyntat fiket med flera LHC-tröjor. 

– Först gick jag på hockey bara för att få äta godis. Sen hittade jag en favoritspelare, Jakub Vrana, och tack vare att han spelade i LHC började jag gilla hockey och hålla på LHC, förklarar Alva. 

Och visst är det väl en bra idé att kombinera sitt framtida drömyrke med att skänka pengar till något man älskar. 

– Antagligen kommer jag göra det här fler gånger. Jag tycker det är jätteroligt att baka och planera. Om jag har förstått allting rätt har pengarna som jag gav till LHC senast gått till de yngre spelarna på tjejsidan som vill satsa. 

Men du spelar inte ishockey själv? 

– Nej, när jag var yngre hade jag tänkt att börja. Men sedan insåg jag att man måste kunna åka skridskor, och det kan jag inte, förklarar Alva.

LHC:s lagkapten Eddie Larsson var på plats, vilket var en stor överraskning för Alva. Själv köpte han med sig en hel del godsaker för att bjuda grabbarna i laget.
LHC:s lagkapten Eddie Larsson var på plats, vilket var en stor överraskning för Alva. Själv köpte han med sig en hel del godsaker för att bjuda grabbarna i laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!