Trist återkomst för poängkungen

LHC:s poängkung var tillbaka – i värsta konkurrenten. Som förlorare.

Foto:

Ishockey2016-01-30 21:06

Under tre år var Pär Arlbrant publikfavorit i det som då hette Cloetta center och svarade för sanslösa 191 poäng på 193 matcher.

På lördagskvällen var han tillbaka – i HV-tröja nummer 18 i stället för i LHC-tröja nummer 40.

Hur det gick?

Bra för LHC, sämre för Arlbrandt.

Det blev ännu en seger under häftiga januari: 5–1 (2–1, 2–0, 1–0) inför hela 8 500 åskådare (!) och stående ovationer i flera minuter på slutet.

För första gången på mycket länge var det utsålt i Saab arena och de allra flesta vandrade belåtet därifrån. Pär Arlbrandt hade något bra skott och någon öppnande passning, men var i övrigt tämligen osynlig i andra matchen efter flytten från Schweiz.

Rivstart

LHC rivstartade med två helt öppna lägen innan Rhett Rakhshani (toppmatch!) spräckte nollan på det tredje efter 3.46. Det var en virvlande inledning som fick HV att ta tidig time out – och kvittera när David Rautio alldeles för enkelt släppte Simon Öneruds ”lägga på mål-skott” dryga halvminuten senare.

Men power play var ett starkt LHC-vapen och både 2–1 och 4–1 kom i den spelformen. Niklas Persson styrde in det första utan att veta om det och spelade läckert fram till Chad Billins till det andra. Läckra klapp klapp-målet var en snackis i mellanperioden, där också HV:s landslagsforward Mattias Tedenby kom mycket lindrigt undan när han tog fart från egen zon och sänkte Gustav Forsling med en bentackling.

Tredje LHC-fullträffen gjordes av Jakob Lilja när han starkt tog sig in på mål och på något sätt fick pucken förbi Erik Ersberg.

Säker seger

Formstarka LHC nådde inte upp till samma höga nivå som i senaste hemmamötet och mot bättre motstånd kunde det ha straffat sig. HV bjöds på en hel del lägen, framförallt i andra perioden, men tog dem inte och ställde också till det för sig själva med bland andra ovannämnde Tedenbys hjärnsläpp.

Det blev en till slut säker trepoängare där det inte blev mycket till HV-forcering i slutperioden. Försöket att tidigt ta ut målvakten gav inget resultat och i stället fastställde Henrik Törnqvist slutresultatet när han skickade in 5–1 i tom bur.

Till sist:

Hete LHC-forwarden Nick Sörensen fick en smäll i första perioden, spelade vidare, men kom sedan inte ut till spel i den andra.

– Han fick på ett skott på sig, men jag tror inte att det ska vara någon fara, sa Klas Östman, assisterande tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!