Tränaren kritisk trots MHC:s målfyrverkeri

Mjölby hockey öser in mål i division 2-starten. "Visst, men vi släpper in åt helvete för många också ", sa tränaren Peter Forsén efter storsegern mot Alvesta.

Marcus Schelin gjorde två mål för Mjölby HC mot Alvesta.

Marcus Schelin gjorde två mål för Mjölby HC mot Alvesta.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2019-10-09 22:11

Det slutade 10-6 (3-1, 4-3, 3-2) hemma i Pro Train arena vilket innebar fjärde raka segern i inledningen av säsongen, samt att MHC nu gjort 30 (!) mål på fyra matcher.

– Så är det, men försvarsspelet är riktigt dåligt. Och då pratar jag inte bara om backar och målvakt utan om hela laget. Vi verkar inte ta motståndet på allvar, sa Peter Forsén.

Det var rena vilda västern-hockeyn inför 277 åskådare. MHC var hela tiden i ledningen, men tränare Forsén hade svårt att slappna av på bänken.

– Vi bjöd in Alvesta i matchen på grund av dåliga beslut och dåliga tankar. Vi tror att vi är lite bättre än vad vi är och ska ofta göra det där lilla extra. Det känns tråkigt att gnälla när vi har fyra raka segrar, men vi måste rätta till det här. Det kommer bli tuffare, sa Peter Forsén.

MHC gick upp till en 5-1-ledning i den andra perioden, men Alvesta gav sig inte och var bara två mål i från i inledningen av den tredje perioden. Till slut blev segermarginalen fyra mål och trots allt tre säkra poäng.

– Nu hade vi lite tur att de hade två målvakter som släppte in det mesta. Vi måste vara mycket mer noga med detaljerna och hitta tillbaka till det spel vi vill spela. Vi tjatar om det här på varje träning, varje uppsnack och i varje periodpaus, sa Peter Forsén.

MHC:s mål mot Alvesta gjorde Mattias Lönning 2, Marcus Schelin 2, Daniel Hjärtstrand, Edvin Lundqvist, Patric Juel, Adam Svensson, Marcus Jacobsson och David Bremer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!